Omul de afaceri Dan Ostahie vrea să delisteze divizia imobiliară a grupului Altex, Cometex Bucureşti (COXE), şi propune acţionarilor minoritari câte 100 lei/acţiune, preţ cu 25% peste cea mai recentă cotaţie de la bursă.

Înainte de delistare, omul de afaceri va derula o ofertă de cumpărare, prin intermediul Altex România, şi vizează achiziţia a 10.875 de titluri Cometex, reprezentând 2,91% din capitalul social.

Astfel, valoarea ofertei este de 1,08 milioane lei, potrivit informaţiilor remise, vineri, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Ostahie controlează prin Altex România 97,08% din acţiunile Cometex. Operaţiunea se va derula în perioada 3 – 23 februarie şi va fi intermediată de divizia de brokeraj a BCR.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Cometex a fost realizată miercuri, când la finalul zilei titlurile erau cotate la 80 lei, cu 20% sub cotaţia anterioară.

La preţul propus de Ostahie, de 100 lei/acţiune, valoarea de piaţă a Cometex este de 37,3 milioane lei, iar calculată la cea mai recentă cotaţie de la bursă, firma are o capitalizare de 29,8 milioane lei.

SURSA:
Mediafax