Michalis Tsamaz a arătat că, în următorii patru ani, grupul va investi 1,2 miliarde de euro în reţele de telefonia fixă şi mobilă de ultimă generaţie, ţinta pentru 2014 fiind o rată de penetrare VDSL de peste 30% din populaţia Greciei, în timp ce pentru reţelele de telefoniei mobilă 4G ţinta este acoperirea a 70%.
Michalis Tsamaz a apreciat că, în prezent, OTE este într-o stare financiară mai bună decât grupul mamă, Deutsche Telekom. Tsamaz a explicat că grupul OTE suferă de pe urma ratingului scăzut atribuit în prezent Greciei, fără de care OTE 'ar putea beneficia de un rating mai bun decât cel al firmei mamă'. Directorul OTE a adăugat că în pofida mediului macroeconomic dificil, grupul a reuşit să facă faţă presiunilor şi să îşi asigure viabilitatea printr-o operare eficientă.
În 2013, fluxul net de lichidităţi al OTE a fost de 1,3 miliarde de euro şi, de asemenea, în ultimii trei ani grupul şi-a redus datoria cu 65% sau 2,8 miliarde de euro.
'Împrumuturile noastre nete sunt în prezent echivalente cu profitul operaţional pentru un singur an financiar', a spus preşedintele OTE, precizând încă că grupul a reuşit acest rezultat prin vânzarea unor active precum Globul sau HellasSat.
În 2008, Deutsche Telekom AG a cheltuit 3,8 miliarde de euro pentru achiziţionarea unui pachet de 30% din acţiunile OTE, iar în luna iunie 2011 a preluat un pachet suplimentar de 10%. În prezent, statul grec mai deţine 10% din acţiunile OTE, iar restul de 50% sunt deţinute de investitori internaţionali şi acţionari instituţionali din Grecia.
Hellenic Telecommunications Organization (OTE Group) – cel mai mare grup de telecomunicaţii din Europa de Sud-Est – deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).AGERPRES