Compania elenă plănuieşte răscumpărarea bondurilor sale cu scadenţa în 2013 şi 2014. Băncile care vor intermedia emiterea obligaţiunilor sunt: BNP Paribas, Deutsche Bank şi HSBC.

Este prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro realizată de o companie elenă din 2011, când tot OTE a emis bonduri.

OTE beneficiază de un rating ‘Caa1’ din partea agenţiei Moody’s şi de un calificativ ‘B minus’ din partea Standard & Poor’s.
Recent, OTE a raportat o creştere neaşteptată a profitului în trimestrul al treilea din 2012, în pofida faptului că economia Greciei este în continuare în recesiune. OTE, companie controlată în prezent în proporţie de 40% de grupul german Deutsche Telekom, a precizat că în perioada iulie-septembrie 2012 a înregistrat un profit net de 109 milioane de euro, în creştere cu 4,4% comparativ cu 104,4 milioane euro în perioada similară a anului trecut. Rezultatul anunţat de OTE este superior estimărilor analiştilor intervievaţi de Reuters care mizau pe un profit de 92,4 milioane de euro.

În schimb, vânzările au scăzut cu 10,2% până la 1,178 miliarde de euro, sub estimările analiştilor, în timp ce profitul operaţional (EBITDA) au scăzut cu 7,4% până la 430,1 milioane de euro.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

OTE a precizat că operaţiunile de telefonie fixă din România au generat venituri de 153,5 milioane de euro în trimestrul al treilea din 2012, în scădere cu 4,1% în ritm anual. În schimb, profitul operaţional a crescut cu 20,2% în ritm anual până la 44,7 milioane euro, ceea ce reflectă implementarea iniţiativelor de reducere a costurilor la Romtelecom.

În ceea ce priveşte rezultatele diviziei de telefonie mobilă Cosmote România, în trimestrul al treilea profitul operaţional a crescut cu 16,3% până la 34,3 milioane euro, dar veniturile au scăzut cu 2,2% până la 118 milioane euro.
Sursa: Agerpres