Oțet de mere, cunoscut pentru conținutul de acid acetic
Oțet de mere. Această minune fermentată este cunoscută pentru conținutul de acid acetic, care a fost legat de diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate și reducerea inflamației. Michelle Saari, specialist în sănătate și nutriție la eHealth Project, explică de ce această băutură fermentată poate fi utilă atunci când vine vorba de gestionarea greutății și inflamație. Saari a dezvăluit câteva motive, cum ar fi îmbunătățirea glicemiei după masă. Iată ce trebuie să știți.
Merele sunt ingredientul-cheie pentru oțetul de mere. Practic, oțetul de mere este produs prin fermentare. La sucul de mere se adaugă drojdia, care îl transformă în alcool. Din această etapă, alcoolul este fermentat din nou și, în cele din urmă, se transformă în acid acetic, produsul final, potrivit Shefinds.
Un agent eficient de combatere a bacteriilor
Oțetul de mere este un agent eficient de combatere a bacteriilor și conține multe minerale vitale și oligoelemente, cum ar fi potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu , sulf, cupru, fier, siliciu și fluor, elemente vitale pentru un corp sănătos. Oțetul de mere recomandat pentru sănătate este doar cel natural, cu o aciditate ideală (pH) de la 5 la 7.
Potrivit nutriționistei Jennifer Hanway, „în timp ce oțetul de mere poate avea unele beneficii pentru pierderea în greutate, cu siguranță nu poate face minuni”. Adică nu va substitui o alimentație care ajută la pierderea în greutate. Dacă vrem să slăbim, ar trebui să ne concentrăm pe o alimentație sănătoasă și pe activitatea fizică regulată. Pe lângă un program de exerciții fizice, Hanway recomandă urmarea unei diete „săracă în carbohidrați și bogată în proteine și legume”.
Ajută la pierderea în greutate și combate inflamația
Oțetul de mere este un lichid versatil, din suc de mere fermentat. Are o aromă acidulată distinctivă, care poate adăuga aromă și gust plăcut mâncărurilor, sosurilor și băuturilor. Dincolo de utilizările sale culinare, oțetul de mere a atras atenția pentru potențialele beneficii aduse organismului. Unele studii sugerează că oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate prin creșterea senzației de sațietate și reducerea apetitului.
„S-a demonstrat că oțetul de mere, consumat înainte de masă, îmbunătățește răspunsul la glicemia după masă. Controlul zahărului din sânge, după masă, ajută glucoza să fie bine absorbită de corp, absorbția fiind făcută într-un ritm mai lent. Când organismul absoarbe glucoza într-un ritm lent, nu lasă glucoză suplimentară în fluxul sanguin. Dacă glucoza nu este absorbită imediat, de obicei se transformă în grăsime”, spune Saari.
Indirect, joacă un rol în reglarea cantității de grăsime
Ea adaugă că, deși oțetul de mere nu declanșează în mod direct pierderea kilogramelor în plus, dar poate ajuta organismul să stopeze conversia glucozei în grăsimi. Indirect, joacă un rol în reglarea cantității de grăsime, oferind un mecanism potențial pentru gestionarea greutății.
Studiile au mai arătat că oțetul de mere are proprietăți antiinflamatorii, în primul rând datorită acidului acetic. Acesta a fost asociat cu suprimarea căilor inflamatorii din organism.
Este recomandat și diabeticilor
Deși poate fi bun pentru toată lumea, este recomandat și diabeticilor, cărora le este greu să absoarbă glucoza. Saari subliniază: „Cei cu diabet zaharat nu absorb glucoza în mod corespunzător din cauza lipsei de insulină. Așa că pot vedea beneficii majore în comparație cu cei care nu are diabet în ceea ce privește absorbția de glucoză”, spune experta.