"Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 18%, evoluţia acestora fiind influenţată atât de consolidarea Băncii Millennium, cât şi de reducerea ratelor pentru clienţii cu credite ipotecare în franci elveţieni. Reducerea este alocată în cadrul programului de conversie a creditelor în CHF lansat de către bancă în decembrie 2015. Preluarea Băncii Millennium a contribuit semnificativ şi la mărirea veniturilor nete din taxe şi comisioane, înregistrând o creştere de 55% de la un an la altul", se spune în comunicatul băncii. 

Potrivit băncii, cheltuielile operaţionale au crescut cu 58% faţă de anul 2014, pe fondul costurilor legate de achiziţia şi consolidarea cheltuielilor operaţionale ale Băncii Millennium. 

Costurile totale de risc au fost cu 50% mai mici în 2015, faţă de anul precedent, în timp ce rata creditelor neperformante a scăzut la 16,7% în 2015, de la nivelul de 17,8% înregistrat în 2014. 

Portofoliul total de credite brute, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, s-a extins cu 25%, în comparaţie cu 2014. Portofoliul de credite pentru corporaţii, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, a crescut cu 32%, faţă de 2014. 

OTP Bank România precizează că a finalizat procesul de integrare a Băncii Millennium în data de 2 noiembrie 2015. După ce contractul de achiziţie în procent de 100% a acţiunilor deţinute de Banca Millennium fusese semnat în 30 iulie 2014, pentru valoarea de 39 milioane de euro, tranzacţia a fost finalizată în data 8 ianuarie 2015, iar consolidarea cheltuielilor operaţionale ale celor două bănci a avut loc în primul trimestru al anului trecut. În urma integrării, cota de piaţă a OTP Bank România a crescut la aproximativ 2%, banca urcând pe poziţia 11 în clasamentul băncilor din România, după active. 

Profitul net consolidat al OTP Group însumează 63,2 miliarde de forinţi în 2015 (aproximativ 200 milioane de euro). La nivelul grupului, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de subsidiarele din Bulgaria, România, Croaţia, Slovacia şi Muntenegru. AGERPRES