Dupa ce s-au acomodat cu piata, conducerea OTP Bank din Romania considera ca banca va trece pe profit chiar din acest an. Desi alte banci mizeaza tocmai pe extinderea in teritoriu (un exemplu in acest sens fiind Raiffeisen Bank), in strategia OTP aceste mutari sunt limitate. Laszlo Diosi, directorul executiv al banci considera ca banca s-a extins suficient de multpentru moment, incat in acest an se vor deschide maxim cinci sucursale noi. In plus, deschiderea de noi sucursale implica niste costuri care nu sunt amortizate imediat. „Am avut pierderi dupa primul trimestru si probabil ca vom avea pierderi si dupa al doilea trimestru al acestui an, insa credem ca vom trece pe profit pana la sfarsitul lui 2008”, a precizat Diosi. El nu a oferit date concrete, deoarce compania este cotata la bursa.

Cu toate acestea, reprezentantul bancii a tinut sa precizeze ca la anul, banca are in plan sa se extinda puternic, cu circa 30-35 de sucursale. El nu a precizat nici ce zona geografica vizeaza nici daca are in vedere localitatile cu un anumit numar de locuitori.

Pentru OTP Bank Romania, cele mai profitabile segmente de activitate sunt creditatea intreprinderilor mici si mijlocii si imprumuturile ipotecare. Un element important este faptul ca din portofoliu de credite pe retail, 70% sunt ipotecare.