OTP Asset Management a lansat o ofertă iniţială pentru listarea la BVB a unui fond de investiţii cu randament garantat, OTP Green Energ, care este distribuit de Intercapital Invest.

Persoanele care vor constitui până la data de 2 decembrie un depozit la OTP Bank România şi vor cumpăra unităţi de fond OTP Green Energy, vor beneficia de garanţia integrală a capitalului investit. „La maturitatea fondului, indiferent de evoluţia acestuia, investitorul primeşte integral capitalul iniţial, garantat printr-o scrisoare de garanţie bancară emisă de OTP Bank Ungaria”, anunţă societatea de investiţii.

De asemenea, investitorilor li se asigură o cotă de participare la performanţa fondului, de minim 12% la maturitate şi poate beneficia de un câştig  maxim cuprins între 168% şi 231%, în funcţie de suma performanţelor lunare ale unui indice european din domeniul energiei regenerabile;

Fondul închis de investiţii cu capital garantat, OTP Green Energy, poate fi accesat şi separat, fără a constitui depozitul promoţional, atât de către clienţii retail, cât şi instituţionali. Fondul are ca intermediari/ distribuitori, societatea Intercapital Invest şi grupul de distribuţie format din OTP Bank România şi BRD Groupe Société Générale.

„Oferta publica se derulează în perioada 4 noiembrie – 2 decembrie 2009. În cadrul ofertei se pun în vânzare 40.000 de unităţi de fond la un preţ de 202 lei/unitate. Unităţile de fond pot fi cumparate prin Intercapital Invest, OTP Bank Romania SA şi BRD – Groupe Societe Generale SA. În premieră pentru România, unităţile de fond pot fi cumparate şi prin sistemul de tranzacţionare online www.ktrade.ro”, a declarat pentru capital.ro Răzvan Paşol, preşedintele Intercapital Invest.

OTP Asset Management vrea să lanseze anul viitor încă trei fonduri de investiţii cu capital garantat, pe care le va lista la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a declarat, miercuri, preşedintele companiei de administrare a investiţiilor, Cătălin Iancu.