Otrava pe care mulți oameni o consumă zilnic. Nimeni nu știe cât este de toxică

Otrava pe care mulți oameni o consumă în fiecare zi. Studiile recente au arătat un risc crescut de afecțiuni cardiace legat de consumul băuturilor carbogazoase. Conform datelor, 15-20% din accidentele vasculare cerebrale sunt cauzate de fibrilația atrială.

Băuturile carbogazoase, cu zahăr sau fără, pot crește riscul de a dezvolta o boală de inimă gravă, potrivit cercetărilor publicate în revista „American Heart Association – Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology.”

Un consum săptămânal de mai mult de doi litri de băuturi dulci a crescut riscul de fibrilație atrială cu 20%

Studiul a indicat că un consum săptămânal de mai mult de doi litri de băuturi dulci a crescut riscul de fibrilație atrială cu 20%. Cu toate acestea, un litru de suc de fructe sau de legume neîndulcit a redus riscul cu 8%. De asemenea, consumul a doi litri de băuturi dulci săptămânal a crescut riscul cu 10%.

Studiul a examinat datele nutriționale și genetice de la aproximativ 200.000 de participanți din baza de date Biobank, din Marea Britanie, între 2006 și 2010. Niciunul nu avusese fibrilații atriale când s-a alăturat studiului, dar un număr de 9.400 de cazuri de ritm cardiac anormal au început să apără în următorii 10 ani, scrie TEchTimes.

15-20% din accidentele vasculare cerebrale sunt cauzate de fibrilația atrială

suc, bauturi
Evită consumul de băuturi carbogazoase! / SURSA FOTO: Dreamstime

Asociația Americană a Inimii notează că 15-20% din accidentele vasculare cerebrale sunt cauzate de fibrilația atrială. Studiul a mai arătat că fumatul poate crește riscul de fibrilații atriale. Pentru fumători, mai mult de doi litri de băuturi dulci pe săptămână au crescut riscul cu 31%, nu și la foștii fumători.

Datorită rezistenței la insulină sau a răspunsurilor la îndulcitori artificiali, băuturile îndulcite pot crește riscul de fibrilații atriale, arată același studiu. Evitați pe cât posibil să consumați băuturi dulci carbogazoase!

Dr. Ningjian Wang de la Spitalul Poporului din Shanghai, profesor la Școala de Medicină a Universității Jiao Tong din Shanghai, care a condus cercetarea, a remarcat complexitatea componentelor dietetice și a recomandat limitarea sau eliminarea completă a băuturilor carbogazoase, îndulcite cu zahăr.

De trei ori mai multe șanse de a suferi de demență

O lucrare mai veche, din 2017, a descoperit că persoanele care au consumat în mod constant băuturi carbogazoase au de trei ori mai multe șanse de a suferi de demență și de a face un accident vascular cerebral, decât cei care nu au băut.

Cercetarea a fost o continuare a unui studiu anterior, mai amplu, care a descoperit că un consum continuu de băuturi dulci a dus la un volum mai mic al creierului și la slăbirea memoriei.

De fapt, participanții la studiu ar fi observat aceste efecte secundare după ce au consumat doar două băuturi îndulcite.

„Aceste studii nu sunt cele mai importante, dar vin cu date puternice”, a explicat Sudha Seshadri, profesor de neurologie la Boston University School of Medicine.

Inflamații în organism și în creier

Mai mult, renunțarea la aceste băuturi și trecerea la unele îndulcite artificial nu va rezolva problema.

„Se pare că nu există prea multe avantaje când bem băuturi dulci, iar înlocuirea zahărului cu îndulcitori artificiali nu pare să ajute”, spune dr. Seshadri.

La început, băuturile dulci oferă o senzație de vigilență. Cu toate acestea, aceste băuturi au ca rezultat așa numita „ceață a creierului”, poftă mai mare de zahăr, stare de nervozitate accentuată și oboseală.

Aceste băuturi pot duce, de asemenea, la inflamații, atât în organism, cât și în creier, pe termen lung. În final, asta poate duce la Alzheimer, demență, accident vascular cerebral și boli de inimă.