Lui Ovidiu Ioanițoaia i se pare ciudat excesul de zel de care au dat dovadă arbitrii în primele patru partide ale Cupei Mondiale de Fotbal din Quatar, din cauza numărului mare de minute de prelungire acordate. Dacă în cazul meciului dintre Anglia și Iran i s-a părut justificat, meciul fiind întrerupt mult timp din cauza a două accidentări, în cazul celorlalte partide nu înțelege prelungirea cu aproape 20% din durata meciului.

Meciul de deschidere, cel dintre țara gazdă Quatar și Ecuador s-a prelungit cu 12 minute în total (minute în prima repriză și 6 în a doua). Partida dintre Anglia și Iran a avut în total 29 de minute de prelungire (15 în repriza întâi și 14 în a doua, din cauza a două accidentări). Meciul dintre Senegal și Țările de Jos s-a prelungit cu 14 minute (4 în prima jumătate și 11 în a doua), iar partida dintre Statele Unite ale Americii și Țara Galilor a avut 15 minute de prelungire (4  în prima repriză și 11 în a doua).

Programul de la Cupa Mondială, obositor?

De asemenea, directorul Gazetei Sporturilor consideră că programul încărcat, cu trei sau chiar meciuri pe zi, poate obosi publicul telespectator.

„După ce că sunt meciuri multe, mai durează și foarte mult! De ce s-au dat 9 minute de prelungire la SUA – Țara Galilor (n.r. – deși de la margine s-au arătat 9 minute, meciul s-a încheiat abia în minutul 90+11)? Ce s-a întâmplat? La meciul Angliei am înțeles, au existat accidentări. Se joacă fotbalul cu cronometrul în mână?! Nu e nici baschet, nu e nici handbal. Rămâne fotbal totuși! Observ, însă, și o spun cu părere de rău… trei meciuri într-o zi, mâine (n.r. – marți) sunt patru! E prea mult! Este un megaspectacol care obosește la un moment dat”, a spus Ovidiu Ioanițoaia în cadrul emisiunii „Studio Mondial” la TVR 1.

Iranul a refuzat să își cânte imnul

Controversele nu contenesc la acest Campionat Mondial de Fotbal. Luni, la meciul împotriva Angliei, jucătorii Iranului au refuzat să intoneze imnul țării lor, din solidaritate pentru protestatarii de acolo. Fundaşul Ehsan Hajsafi a declarat că echipa naţională a Iranului îşi doreşte să fie „vocea” poporului la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, într-un moment în care ţara este afectată de proteste fără precedent, reprimate cu duritate de către autorităţi, informează AFP.

„Trebuie să acceptăm că situaţia din ţară nu este bună şi că poporul nostru nu este fericit. Toată lumea este nemulţumită, dar nu este motiv pentru a nu fi vocea poporului şi pentru a nu-l respecta”, a declarat, duminică, jucătorul echipei AEK Atena înaintea meciului de debut al Iranului cu Anglia de luni, în cadrul Grupei B.