Ce au in comun un spital si o firma de avocatura ? Sau un medic de familie si un avocat ? Faptul ca intra in permanenta in contact cu foarte multe persoane iar fluxul de informatii despre acestea este aproape continuu.  Aceste informatii sunt de cele mai multe ori de tip confidential, la care medicii, respectiv avocatii, trebuie sa aiba acces intr-un timp cat se poate de scurt.
ELOmedic
Nici un pacient, atunci cand merge la un consult, nu are 2 ore pentru a-si prezenta  istoricul medical si situatia tuturor analizelor anterioare.
In prezent la nivel national, personalul medical se confrunta cu dificultati in gestionarea dosarelor medicale pe suport hartie si in urmarirea istoricului medical al pacientului, existand un risc foarte ridicat de pierdere a datelor medicale sau de aparitie a erorilor in inregistrarea unei informatii.
In mod ideal, toate detaliile legate de un pacient trebuie sa se regaseasca in dosarul electronic al acestuia, iar medicul, in urma introducerii numelui, CNP-ului, diagnosticului sau orice alt criteriu de cautare, poate accesa instantaneu informatii despre acesta.
Pentru a atinge acest ideal, este necesara o solutie software capabila, dedicata si usor de utilizat, cum este ELOmedic, solutia companiei germane ELO Digital Office dezvoltata pentru sectorul medical si in special pentru dosarul electronic al pacientului. Prin acest tip de solutie se va oferi posibilitatea de a accesa, utiliza si gestiona o baza de date medicale actualizate si vor oferi premisele realizarii unui act medical calitativ si eficient.
ELOavocat
De asemenea foarte interesant este si ceea ce se intampla intr-o firma de avocatura, al carei prag este trecut de nenumarati clienti, fiecare cu specificul sau, unde multe dintre cazuri presupun o prezenta in instanta. In permanenta, prezenta in instanta presupune lucrul cu documente si o buna organizare a acestora, a termenelor si a proceselor.  In bransa se lucreaza cu foarte multe informatii (documente) si exista nevoia  unei solutii software capabile sa gestioneze un volum mare de date.
Plecand de la aceasta premisa a fost creat modulul ELOavocat, solutie dedicata caselor de avocatura, notarilor sau birourilor de consultanta. Este usor de utilizat si intuitiv si permite gestionarea cu usurinta a documentelor existente la nivelul unui astfel de birou, pastrand structura clasica de arhiva cu care personalul angajat a fost obisnuit: arhiva, cabinet, registru, dosar, document. Solutia asigura confidentialitatea absoluta a informatiei si accesul restrictionat la aceasta, acordat in functie de gradul de confidentialitate necesar a fi atins. www.elo-digital.ro