Casa de Licitaţii şi Galeriile GOLDART inaugurează sezonul toamnă-iarnă 2011 cu Licitaţia publică cu strigare din data de 16 septembrie, care se constituie într-un adevarat REGAL PALLADY.
Începând cu ora 20.00, iubitorii de artă pot achiziţiona 7 lucrări semnate de Theodor Pallady: un ulei, „Natură statică cu narcise şi evantai” şi șase acuarele și tușuri pe hârtie, acestea din urmă provenind din colecția nepoatei artistului, Yvonne Dinopol Pallady, cea care a făcut demersurile necesare pentru recupararea lucrărilor maestrului din atelierul parizian.
Un alt element inedit este spaţiul ales pentru desfăşurarea licitaţiei – BONTON PALACE, un loc de o eleganță desăvârșită, pe malul lacului Herăstrău, în care arta marilor pictori români va avea un cadru deosebit de prezentare.
Alte nume la fel de importante pentru plastica românească interbelică prezente în licitaţia din 16 septembrie sunt: Ştefan Luchian, „Margine de crâng”, pastel/hartie, în rama originală, din colecția lui Mihail Popovici, ministrul țărănist al justiției între cele doua războaie mondiale; Octav Bancilă, prezent cu doua uleiuri de facturi diferite: un „bătran evreu” și un frumos „buchet de flori” de toamna; Adam Blatatu, cu un crâng în maniera binecunoscută; Rudolf Schweitzer Cumpană, cu doua uleiuri înfățişând, primul, o țărancă ce aduce apă de la fântână, iar cel de al doilea, un țăran muscelean (cu eticheta de participare la expoziția R.S. Cumpană din 1956 la Muzeul R.P.R.); Paul Miracovici; Gheorghe Vânătoru prezent în licitație cu un „Nud cu draperie albă”; Corneliu Baba cu un peisaj venețian; Marius Bunescu; Nicolae Tonitza cu un ulei ce provine din colecția celebrului jurnalist Brunea Fox și a partenerei sale Lizette Daniel (nepoata pictorului Iosif Iser); Samuel Mutzner cu două minunate pânze cu teme total diferite (un buchet de flori și o natură statică cu pești) și două portrete de Mișu Popp, semnate și datate, pictor „primitiv” cu aparții extrem de rare pe piața de artă.
O mențiune aparte merită „Femeie la malul mării” de Gheorghe Petraşcu, semnat, datat dreapta jos 1937.
Alaturi de marii maestri interbelici, îi ragasim pe maeştrii picturii contemporane: Vasile Grigore, Marilena Murariu, Marinela Mantescu si Mircea Roman.
Casa de Licitații și Galeriile GOLDART, continuă astfel tradiția inovării pe care a aplicat-o în permanență începând cu anul 1997 de când există pe piața de artă, oferind la începutul toamnei 2011, iubitorilor de artă și colecționarilor, un amplu program care cuprinde evenimente culturale, prezenţe în spații convenționale și neconvenționale și, nu în ultimul rând, o comunicare interactivă, adaptată cerințelor moderne, care oferă informații ample, documentate, transparente și corecte și care crează un coridor profesional deschis tuturor celor interesați de artă si creație artistică.
Printre noutăți se numara o noua prezentare a site-ului www.goldart.ro, conceput ca un portal cu informatii din domeniul artelor vizuale, cu accent pe activitatile derulate de galeriile Goldart si de artistii familiei Ghildus – Alexandru si Mihnea -, introducerea licitatiilor online, alaturi de licitatiile publice cu strigare, care vor continua ca şi până acum, într-un ritm de 1- 2 licitaţii pe lună.
Casa Goldart este prima casă de licitaţii din România care adoptă acest sistem. Lucrările din licitaţia online vor fi expuse în galeriile Goldart, nu numai pe Internet, colecționarul având posibilitatea să le cerceteze cu atenție înainte de a le licita.
Mai multe detalii despre licitaţie pe www.goldart.ro