Pacaleala cu 40 de vile de lux la Sinaia

Cartierul de vile cu finisaje de lux ar urma sa fie construit i zona Cumpatul a statiunii Sinaia, pe o suprafata de 15.000 mp, deasupra poligonului MAE. La prima vedere pare frumos: vile la munte si investitori straini care aduc bani. Dar reprezentantii Primariei Sinaia sunt confuzi i declaratii si, atunci cind trebuie sa ofere mai multe detalii despre contract, o cotesc. Consilierul Alin Filip, care mai facuse declaratii i presa pe aceasta tema si pe care l-am contactat prima data, afirma ca ac

Cartierul de vile cu finisaje de lux ar urma sa fie construit i zona Cumpatul a statiunii Sinaia, pe o suprafata de 15.000 mp, deasupra poligonului MAE. La prima vedere pare frumos: vile la munte si investitori straini care aduc bani. Dar reprezentantii Primariei Sinaia sunt confuzi i declaratii si, atunci cind trebuie sa ofere mai multe detalii despre contract, o cotesc. Consilierul Alin Filip, care mai facuse declaratii i presa pe aceasta tema si pe care l-am contactat prima data, afirma ca actiunea de marketing a iceput de un an si jumatate, ca proiectul prevede construirea a 40 de vile, din care o cota-parte va reveni Primariei Sinaia, pentru ca pune la dispozitie terenul, si ca i aceasta luna se va discuta i Consiliul local posibilitatea ca viitorii proprietari ai vilelor sa poata cumpara si cota-parte de teren, iar lucrarile vor icepe curind. Datele despre partenerul englez sunt confidentiale, afirma consilierul. Dar exista o macheta a proiectului, pe care o si putem fotografia. insa numai dupa ce discutam cu primarul, completeaza Alin Filip.
Primarul Ion Bucur este mult mai retinut – se discuta, se fac studii de fezabilitate, banii sunt de la Comunitatea Europeana. Da, este o asociere a Primariei (15%) cu un consortiu britanic (85%), englezii vor face planurile zonale, proiectarea si vor asigura finantarea pentru construirea vilelor, iar Primaria se va alege cu patru vile pe care le va vinde ambasadelor si, i plus, va avea o zona superba de vile de pe care va cistiga taxe si impozite. in privinta partenerului strain, si primarul este categoric: ii respectam dreptul de confidentialitate. „Care macheta, eu n-am vazut si nu stiu de nici o macheta. Studiile pe care le realizeaza pina-n luna martie englezii vor decide cum este terenul si ce fel de case se vor construi. Daca se vor construi, asteptam sa vedem studiile de fezabilitate”, isi icheie show-ul Ion Bucur. Consilierul da i bilbiiala: „Am vazut o macheta, era i birou la domnul Popa”. „Suna-l”, zice primarul. Consilierul, rosu la fata, formeaza numarul directiei respective a Primariei. Apoi, dupa ce-i pune itrebarea arhitectului-sef, tace idelung cu receptorul la ureche. Dupa care ii spune primarului: „A luat-o domnul Toch”. „Nu este nici o macheta, conchide primarul”, si itinde mina grabit sa-si ia la revedere.
Misteriosul partener s-a mutat din Bucuresti la munte
Asocierea celor doua sintagme „consortiu britanic” si Toch a facut isa lumina. Vasile Toch, presedintele unui dubios consortiu britanic, CBC, a mai facut valuri i presa de acum doi ani, cind solicita ca Primaria Capitalei sa-i garanteze un credit extern de 2,5 milioane de dolari, tot pentru studii de fezabilitate, de aceasta data pentru zona Bucuresti 2000 (centrul Bucurestiului), unde promitea sa atraga misteriosi investitori straini. Basescu l-a refuzat si acum s-a mutat, se pare, la Sinaia, mizind pe naivitatea unor edili care viseaza cu ochii deschisi investitori straini si vile pe care sa le vinda ambasadelor. in cele din urma, s-ar mai pune o itrebare: Cine le-ar cumpara, caci azi sunt zeci de vile neterminate de vinzare i Sinaia.