Compania Gecad Net a lansat sub marca Sentinet un pachet tehnologic de securitate destinat companiilor, indiferent de dimensiunile acestora sau de domeniul lor de activitate, potrivit unui comunicat al companiei.

Conceptul si tehnologia care stau la baza Sentinet au fost dezvoltate de specialistii Gecad in aproape doi ani, cu o investitie de peste 1,5 milioane de euro. Implementarea tehnologiei la compania-client nu presupune decat instalarea in reteaua acesteia a unui sistem care are rolul de a monitoriza infrastructura, de a detecta potentialele amenintari si de a alerta cu privire la aparitia lor acea persoana care este responsabila cu securitatea informatica in cadrul respectivei firme.



„Sentinet nu opereaza de la distanta in reteaua clientului. Este o unealta care il ajuta pe acesta să asigure o securizare mai buna infrastructurii informatice de care dispune”, a declarat Gabriela Mechea, director general la Gecad Net.

Sentinet are mai multe module care permit printre altele evaluarea vulnerabilitatilor, detectarea intruziunilor, detectarea virusilor dar si un modul de raportare si unul de monitorizare a infrastructurii clientului. In functie de necesitatile companiei-client, produsul poate fi personalizat in asa fel incat sa-i ofere acestuia exact modulele tehnologice si serviciile de securitate de care are nevoie.

Produsul nu are nevoie de licenta si se poate achizitiona pe baza de abonament lunar, valoarea acestuia fiind influentata de dimensiunile infrastructurii informatice a companiei-client si de necesitatile de securitate ale acesteia.

Sentinet a fost testat pana acum in 8 companii romanesti, din diverse domenii de activitate, de la cel farmaceutic pana la cel alimentar sau bancar.


Sursa: Capital, 25 ianuarie 2006