Pacienți de la Spitalul Pantelimon, transferați la Spitalul Floreasca
De asemenea, Spitalul Floreasca a transmis că înțelege preocupările legate de preluarea pacienților de la Sfântul Pantelimon.
„Înțelegem preocupările legate de preluarea pacienților Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” București. Conform ordinului emis de Ministrul Sănătății, această sarcină revine Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, care a fost desemnat să gestioneze preluarea pacienților în anumite zile pentru tratamentul urgenţelor de chirurgie vasculară”, a transmis sursa citată.
Spitalul Clinic de Urgență București (S.C.U.B.) a mai precizat că își continuă activitatea conform programului și capacității stabilite, angajându-se să ofere îngrijiri de urgență tuturor pacienților care ajung în unitate. Conducerea spitalului a adăugat că dacă va fi necesar, sunt pregătiți să preia și pacienți suplimentari.
„Dorim să asigurăm opinia publică și pacienții că rămânem dedicați misiunii noastre și că ne desfășurăm activitatea într-un cadru organizat și bine coordonat, respectând directivele Ministerului Sănătății și colaborând îndeaproape cu toate unitățile sanitare”, a conchis sursa citată.
Decizia instanței pentru cele două doctorițe
Amintim că miercuri, pe 14 august, Tribunalul București a prezentat motivarea pentru decizia de arestare a doctorițelor de la Spitalul Sf. Pantelimon. Judecătorii afirmă că medicii aveau capacitatea de a salva viața pacienților.
Cele două doctorițe arestate în cadrul anchetei privind moartea suspectă a pacienților de la Spitalul Sf. Pantelimon sunt acuzate că au contribuit direct la decesul unui pacient aflat într-o stare critică prin acțiunile lor. Tribunalul București a decis arestarea preventivă a celor două cadre medicale de la secția de anestezie și terapie intensivă a spitalului, după ce procurorii au prezentat dovezi convingătoare privind gravitatea acuzațiilor.
Potrivit deciziei instanței, cele două doctorițe sunt suspectate că au omorât, cu premeditare, un pacient de 54 de ani prin scăderea dozei de noradrenalină administrată. Noradrenalina este esențială pentru menținerea unei tensiuni arteriale adecvate în cazul pacienților critici, iar reducerea acesteia poate avea consecințe fatale. În cazul acestui pacient, scăderea dozei a dus la o serie de evenimente care au culminat cu decesul său.
Tribunalul București a constatat că, având în vedere competența profesională a celor două doctorițe, acestea erau pe deplin conștiente de importanța noradrenalinei și de efectele devastatoare ale reducerii dozei. Mai multe puteți citi aici.