Pâine cu usturoi. Rețeta secretă pentru un rezultat ca în Italia

pâinea cu usturoi

SURSA FOTO: Dreamstime

Cele mai bune moduri de a îmbunătăți pâinea cu usturoi. Pâinea cu usturoi este o combinație magică între simplitate și aromă. Originar din Italia, acest fel de mâncare umil, dar emblematic, a evoluat într-un produs de bază foarte popular.

Cele mai bune moduri de a îmbunătăți pâinea cu usturoi

Cele mai bune moduri de a îmbunătăți pâinea cu usturoi. Pâinea cu usturoi este o combinație magică între simplitate și aromă. Originar din Italia, acest fel de mâncare umil, dar emblematic, a evoluat într-un produs de bază foarte popular.

Rețeta clasică conține pâine proaspăt coaptă, feliată și împodobită generos cu un amestec de unt, usturoi tocat și ierburi aromate, precum pătrunjel sau oregano. Pâinea este apoi prăjită sau coaptă până se rumenește ușor, rezultând un exterior crocant și un interior moale, infuzat cu usturoi.

Variantele de pâine cu usturoi sunt infinite. În Franța, pâinea cu usturoi este mai sofisticată, prin adăugarea brânzeturilor Gruyère sau Emmental, creând o fuziune decadentă de usturoi, unt și brânză topită lipicioasă. Există și versiuni picante cu jalapeño și până la variante dulci, cu ceapă caramelizată sau roșii prăjite. Să aruncăm o privire la unele dintre aceste versiuni și la modul în care ați putea să le aplicați în bucătărie, după cum sugerează acest site.

Dublați usturoiul

Aceasta pare să fie filosofia din spatele secretului unei pâini cu usturoi. Ideea este să dublezi usturoiul în două forme diferite, folosind usturoi proaspăt tocat și pudră de usturoi.

Asta va aduce senzația înțepătoare și condimentată a primului și aroma moale, dar mai uniform distribuită a celui de-al doilea. Împreună, aceste două tipuri de usturoi se vor asigura că pâinea va avea o aromă puternică și bine echilibrată de usturoi.

Adăugați ceapă prăjită

Usturoiul și ceapa par să meargă mână în mână într-o serie de rețete, așa că ar trebui să se combine perfect în pâinea cu usturoi. Și mai bună ar fi eșalota, aristocrata cepelor, care tinde să fie mai dulce și cu un gust mai blând, mai ales atunci când este prăjită.

Puteți fie să stoarceți eșalota prăjită pe pâinea cu usturoi, fie să o amestecați cu usturoi tocat și unt moale înainte de a întinde totul pe pâine.

Nu folosiți orice pâine

Indicat ar fi să nu folosiți orice pâine. Mai degrabă, alegeți o pâine bine făcută sau alegeți o baghetă fină, un croissant cu unt sau pâine japoneză cu lapte. O baghetă vă poate ajuta să aveți o pâine cu usturoi cu un exterior perfect crocant și interior moale.

Și o ciabatta artizanală cu o crustă frumoasă se va descurca bine. O idee și mai bună ar fi să folosiți un croissant proaspăt, a cărui textură bogată de unt se pretează la combinația de usturoi și unt. Asigurați-vă că l-ați încălzit în cuptor pentru ca crusta să fie mai crocantă. Un alt produs pe care îl puteți folosi este pâinea cu lapte japoneză, care are un conținut mai mare de grăsimi și zahăr.

Turnați și puțină maioneză

Pentru o variantă simplă, dar eficientă, a pâinii cu usturoi, încercați să adăugați maioneză. În primul rând, adaugă cremozitate amestecului de unt și usturoi, făcându-l mai ușor de întins. În al doilea rând, punctul de fum mai mare al maionezei va împiedica pâinea să se ardă atunci când este prăjită în cuptor.

Pentru cele mai bune rezultate, faceți propria maioneză din gălbenușuri de ou, zeamă de lămâie, oțet și condimente. Amestecați-o în unt, usturoi și orice alte ingrediente pe care doriți să le adăugați, înainte de a o întinde pe pâine.

Evitați untul topit

Uneori, pâinea cu usturoi iese prea uscată, în ciuda prezenței evidente a untului. Asta se poate întâmpla atunci când untul se topește prea mult și începe să se evaporă. Soluția ideală pentru această problemă este să folosiți mai degrabă unt înmuiat decât topit.

Prăjiți pâinea pe grătar

Nicio regulă nu spune că pâinea cu usturoi trebuie făcută în cuptor. Deci, dacă aveți un grătar, puteți să-l utilizați și pentru a face pâine cu usturoi afumată. În acest fel puteți observa cu atenție pâinea și să vă asigurați că devine crocantă la exterior, fără să se ardă. În plus, veți avea o aromă de afumat, care poate ajuta la mascarea suplimentară a oricăror deficiențe de gust din pâinea cu usturoi cumpărată din magazin.

Încercați și cu puțină brânză

Brie este o un tip de brânză foarte gustos și cremos, așa că nu trebuie combinat cu nimic. Dar ați putea combina această brânză cu pâinea cu usturoi. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să tăiați câteva bucăți de brie și apoi să le aruncați pe pâinea cu usturoi, înainte de a o introduce la cuptor.