Urmașii renumitului industriaş român din perioada interbelică Dumitru Marinescu Bragadiru, au restaurat Palatul Bragadiru și l-au pus în vânzare pentru suma de 25 de milioane de Euro.
Dumitru Marinescu Bragadiru, născut în 1842 într-o familie modestă, a fugit de acasă şi s-a angajat într-un magazin de băuturi spirtoase. Acesta a început șă-și construiască averea chiar înaintea războiului de independenţă, pe când era unul dintre puţinii oameni din Bucureşti care avea stocuri suficiente de alcool, pe care le-a vândut Armatei române.
Ulterior, acesta a construit o fabrică de bere și a cumpărat mai multe terenuri agricole pe care a ridicat fabrici de conserve.
Dumitru Marinescu, considerat multimilionar şi unul dintre cei mai bogaţi industriaşi ai Europei.
Dumitru Marinescu și-a ridicat averea din afacerile cu alcool şi fabrici de conserve iar urmaşii acestuia încearcă acum să valorifice renumitele clădiri din București pe care le-a lăsat în urmă dar și din alte orașe ale țării.
Yvette Fulicea, una dintre moştenitorii faimosului industriaş a acceptat să povestească echipei de la știrileprotv despre palatul său, casa Bragadiru.
“Este una dintre cele mai frumoase intrări din Bucureşti. Erau cluburi de bridge, se făceau baluri”, a spus moștenitoarea.
Construirea Palatului Bragadiru s-a finalizat în 1905, urmând ca în timpurile comuniste să devină casa de cultură Lenin, perioadă în care a suferit și cele mai multe modificări.
Dumitru Marinescu Bragadiru a decedat în 1915 lăsând averea celor 6 copii. Dintre toți moștenitorii, Yvette Fulicea, deţine astăzi cea mai mare parte din acţiuni, aproape 30 la sută.
În prezent, fabrica de bere nu a fost recuperată şi se afla în litigiu în instanţă, însă moştenitorii au reușit să recupereze celebra clădire Ciclop, prima parcare supraetajată din România, pusă în vânzare pentru 10 milioane de euro şi Cinematograful Scală, scos la vânzare de asemenea pentru 4.5 milioane de euro.