Noul smartphone Palm Pre a înregistrat un adevărat succes în primul week-end de la lansare, ameninţând să taie din cota de piaţă a rivalilor Apple şi Research In Motion.

Terminalul de la Palm a fost primit cu nerăbdare de clienţii americani, care au format cozi în faţa magazinelor Sprint Nextel, al treilea mare operator de telefonie wireless din Statele Unite, care a pus dispozitivele la vânzare.

„Este plăcut să vezi cum o mulţime de oameni aşteaptă produsul tău”, a declarat Jon Rubinstein, CEO-ul Palm. Acesta a mai precizat că piaţa este suficient de dezvoltată pentru a susţine trei-cinci produse de succes.

Palm Pre a fost epuizat în mai toate magazine Sprint Nextel, iar clienţii nerăbdători care nu au mai prins terminalul mobil pe rafturi au fost deja înscrişi pe o listă de aşteptare.

549 de dolari fără abonament

Pe lângă faptul că va fi un rival de temut pentru iPhone şi BlackBerry, noul smartphone va fi un motor de creştere pentru Sprint Nextel, care a pierdut peste 4 milioane de clienţi în ultimul an.

Terminalul mobil Pre se vinde pentru 199 dolari, cu abonamente, şi cu 549 de dolari, fără abonament.

Palm Pre este un smartphone full touchscreen, cu ecran de 3,1 inci, cu o tastatură glisantă QWERTY şi cu sistemul de operare webOS. Dispozitivul are o capacitate de stocare de 8 GB şi o greutate de 135 de grame.

SURSA: CIOL