Producatorul de smartphone-uri Palm a anuntat ca are in plan reducerea fortei de munca, decizie luata pe fondul pierderii din cota de piata in favoarea rivalilor Apple si Research in Motion.

Purtatorul de cuvant al companiei, Lynn Foxm, a anuntat ca concedierile au inceput de la finele saptamanii trecute, insa nu a declarat care este numarul salariatilor care vor fi afectati de aceasta decizie.

Palm este producatorul terminalelor „inteligente” Centro si Treo si are in acest moment 1.050 de angajati.

Compania a pierdut treptat din cota de piata pe masura ce noile terminale BlackBerry de la RIM au acaparat clientii business iar iPhone-ul de la Apple a devenit un adevatarat fenomen.

„Scopul este sa consolidam veniturile si sa ne concentram eforturile spre eficacitate”, a declarat Fox. Palm are in plan lansarea unui sistem e operare propriu cat si a unui nou terminal, la inceputul anului 2009, a mai adaugat Fox.

Conform unui studiu realizat de compania de cercetare ChangeWave, doar 5% dintre companii au in plan sa cumpere termianle Palm in primul trimestru din 2009, in scadere cu 5% fata de aceeasi perioada din 2008. In schimb, 78% dintre corporatii au anuntat ca au in plan sa cumpere terminale BlackBerry, produse de RIM, in timp ce ponderea companiilor ce doresc sa achizitioneze iPhone-uri este de 22%.

Sursa: Bloomberg