Dispozitivele handheld sunt adevarate computere, dar intr-o varianta de buzunar avand aceleasi componente de baza cu ale unui PC: procesor, memorie, ecran. Asa cum piata computerelor este impartita intre PC-uri si MacIntosh-uri, pe piata handheld-urilor exista palm-top-uri si pocket PC-uri.
Diferenta dintre acestea doua o constituie, in principal sistemul de operare folosit, palm-top-urile ruland Palm OS dezvoltat de compania Palm Inc., iar pocket PC-urile ruland sub Windows CE, platforma special creata de Microsoft pentru acest tip de dispozitive.
Minicomputerele sunt percepute in general a fi un fel de agende electronice, lucru departe de adevar. Un handheld permite utilizatorului sau sa primeasca si sa citeasca e-mail-uri, prin conectarea unui modem de tip GSM sau pentru linie fixa. Toate documentele Word, Excel etc. de pe computerul de la birou pot fi preluate, modificate, citite pe un handheld, iar prin atasarea unei camere video sau a unui terminal GSM, dispozitivul se transforma pe rand in camera de luat vederi, respectiv telefon mobil. Alte functionalitati importante ale handheld-urilor care fac din acestea un instrument indispensabil oamenilor aflati permanent in miscare sunt agenda-calendar, unde sunt pastrate datele de contact ale prietenilor si partenerilor de afaceri, si browser-ul pentru navigare pe Internet. Pentru divertisment, handheld-urile pot fi folosite pentru a asculta muzica, a comunica prin chat (ICQ) sau pentru a citi carti electronice.    

Visor Edge
Memorie: 8MB (12.000 adrese, 400 e-mail-uri)
Sistem de operare: Palm OS v3.5.2
Procesor: Motorola Dragonball 33 MHZ
Port pentru comunicatii in infrarosu
Pret: 380 USD (Handspring Romania)

Palm m125
Memorie: 8MB
Sistem de operare: Palm OS v4.0
Procesor: Motorola Dragonball 33 MHZ
Port pentru comunicatii in infrarosu
Pret: 283 USD (Flamingo Romania)

Modele disponibile pe piata romaneasca

Palm m100
Memorie: 2 MB (6.000 de adrese, 1.500 texte);
Sistem de operare: Palm OS v3.5; Tip display: LCD monocrom; Conectare: cablu serial/USB; Greutate: 125 g (inclusiv baterii); Pret: 169 USD (Flamingo
Computers)

Visor Prism
Memorie: 8MB (12.000 adrese, 400 e-mail-uri);
Sistem de operare: Paml OS v3.5; Tip display: LCD color; Conectare: cablu serial/USB; Pret: 490 USD (Handspring Romania)

Visor Deluxe
Memorie: 8MB (12.000 adrese, 400 e-mail-uri);
Sistem de operare: Palm OS v3.1; Tip display: LCD; Conectare: cablu serial/USB; Greutate: 153 g; Pret: 200 USD (Handspring Romania)

Palm m505
Memorie: 8MB (10.000 de adrese, 3.000 texte);
Sistem de operare: Palm OS v4.0; Tip display: LCD color 16 biti; Conectare: USB cradle; Greutate: 139 g.; Pret: 518 USD (Flamingo Computers)

Nota: preturile nu includ TVA