Dupa ce Hillary Clinton nu a reusit sa obtina din partea Partidului Democrat numarul necesar de voturi pentru a fi nominalizata drept candidat pentru functia de presedinte al Statelor Unite, parea ca anul acesta nu va mai fi un candidat-femeie. Feministele din SUA (si nu numai) au motive de bucurie, deoarece o femeie tocmai si-a anuntat candidatura. Este vorba despre Cynthia McKinney din partea Partidului Verde. Pentru a fi sigura de votul feministelor, va propune ca vicepresedinte – si colega de candidatura – pe Rosa Clemente. Astfel, verzii americani vin cu o combinatie intre Barrack Obama si Hillary Clinton: o femeie de culoare.

Cel mai cunoscut candidat la functia suprema in stat din partea Partidului Verde a fost Ralph Nader, care a reusit in anul 2000 sa obtina 3% din voturi. Nader a fot primul american de origine araba care a candidat pentru aceast post. El este cunoscut pe plan international pentru proiectele sale in domeniul sigurantei auto, cele mai de succes inventii ale sale fiind centura de siguranta si geamul securizat. Pana acum, si-a mai anuntat candidatura la presedintie Bob Barr, din partea Partidului Libertarian, bineinteles, fara nici o sansa.

De obicei, in afara de candidatii democrat si republican, nici un altul nu a are sanse reale de a ajunge presedintele SUA. De regula, acestia candideaza pentru a-si face cunoscut partidul, ideile si, de ce nu, propria persoana. Ultimul candidat care nu a facut parte din nici un partid si care a reusit sa puna probleme candidatilor „traditionali” a fost independentul Ross Perot, ce a obtinut 18,9% la votul popular (dar nici un vot al marilor electori, pe colegii). Ultima data cand un candidat din partea unui alt partid decat republican sau democrat a castigat cursa prezidentiala a fost in 1850, cand MIllard Fillmore, de la Whig Party (Partidul Perucilor, aluzie la comandantii militari ce purtau peruca in timpul Razboiului American pentru Independenta). In fapt, Partidul republican a fost creat patru ani mai tarziu, in 1854.