Panasonic GF3 este echipată cu procesorul de imagine Venus Engine FHD şi are un senzor Live MOS de 12,1 megapixeli. Sistemul ultra rapid Contrast AF realizează cel mai rapid autofocus din lume, de aproximativ 0.1 secunde. Mai mult, datorită diafragmei reproiectate, înregistrarea consecutivă a fost îmbunătăţită la 3,8 cadre pe secundă la rezoluţie de 12, 1 megapixeli.

Noul DMC-GF3 poate înregistra imagini video full-HD 1920 x 1080 în format AVCHD, iar sistemul avansat AF include tehnologiile full-time AF şi tracking pentru ca utilizatorii să se poată bucura de înregistări video de calitate realizate cu uşurinţă.  Noul mod Creative Control permite utilizatorilor să seteze efectele de culoare mai intuitive, iar un control mai bun în reglarea contrastului, saturaţiei, şi a reducerii zgomotului este disponibil datorită funcţiei Photo Style.

Pe lângă popularul mod iA (Intelligent Auto), noua cameră încorporează şi modul iA Plus, care este de ajutor în momentele când nu ai timp să configurezi manual aparatul. Modul iA Plus funcţionează nu doar pentru fotografii, ci şi pentru înregistrări video.

Carcasa este realizată din aluminiu care face ca aparatul să fie uşor însă, totodată, îi conferă şi o rezistenţă mai mare. Noul corp al aparatului încorporează un mâner ergonomic, ceea ce îl face uşor de manevrat în ciuda dimensiunii sale ultra compacte. Micuţul aparat GF3 va fi disponibil din toamnă într-o varietate de culori – negru, alb, roşu, maron şi roz.