Compania japoneză Panasonic a anunţat lansarea a două camere video, care cântăresc mai puţin de 227 g fiecare, capabile să înregistreze imagini în format full HD.

Modelele HDC-SD10 şi HDC-TM10 capturează imagini în format high-definition, la o rezoluţie de 1920×1080 pixeli, în numai 0,6 secunde după deschiderea ecranului LCD. Timpul de pornire ultra-rapidă este 1,9 secunde, însă dacă camera e fixată pe modul Quick Start, camera porneşte înregistrarea în numai 0,6 secunde.

Modelul HDC-TM10 înregistrează imagini full-HD pe memoria internă sau pe un card SDHC/SD (opţional). Când memoria sa internă se umple, înregistrarea este continuată automat pe cardul SDHC/SD. Cu un card extern de 32 GB, capacitatea de stocare a modelului TM10 poate ajunge la 40 GB. Funcţia Pre-Rec permite camerei să înregistreze 3 secunde de imagini în bufferul memoriei interne, iar odată apăsat butonul Rec cele trei secunde de pre-înregistrare sunt lipite la începutul clipului.

Fac şi fotografii

Cu funcţia high speed burst shooting camerele video pot captura imagini statice (PAL) cu o viteză de până la 50 de fotografii pe secundă (la rezoluţia de 0,9 megapixeli). Astfel, în numai 3,6 secunde pot fi înregistrare 180 de imagini consecutive pe care utilizatorul le poate prelucra ulterior.

Funcţii inteligente

 Ambele camere sunt echipate cu funcţia AF/AE Tracking ce urmăreşte automat un subiect aflat în mişcare chiar dacă subiectul se mişcă sau se întoarce. De asemenea, camerele beneficiază de funcţia Advanced O.I.S, care minimizează efectul de tremur al mâinii si menţine calitatea imaginilor full-HD atunci când este folosit zoom-ul optic de 16x.

Camerele video se găsesc deja pe piaţa românească. Modelul HDC-SD10 costă 2.299 lei, iar modelul HDC-TM10 costă 2.599 lei.

SURSA: Panasonic