Cu cele două perechi de senzori de imagine 1/3, full-HD de 2.2 megapixeli tip 3-MOS cu senzitivitate crescută şi un procesor pentru semnal digital de 20-bit, operatorii acestui nou model pot obţine o calitate înaltă a producţiei video 3D, la o rezoluţie de 1920 x 1080.

Ca şi în cazul modelului precedent, 3DA1, moul model 3DP1 încorporează controale stereoscopice care facilitează operarea.

 “În urmă cu mai puţin de un an, cu ajutorul modelului AG- 3DA1, prima cameră video integrată complet din industria electronicelor, Panasonic a simplificat şi a redus costul pentru produsele de intrare în gamă, făcând astfel mai accesibilă producţia de filme 3D,” spune Joe Facchini, Vice President of Sales şi Product Marketing, la PSC. În prezent, noul model AG-3DP1 oferă o profunzime a culorilor de 10-bit, înregistrare AVC-Intra pe carduri P2, în stil EFP, utilizatorii având astfel posibilitatea de a genera mai multe producţii 3D cu costuri reduse, precum transmisii în direct de la diverse evenimente, întreceri sportive, documentare şi filme independente”.

Camera dispune, de asemenea, de funcţii pentru controlarea automată a mişcărilor în plan vertical şi orizontal. La camerele 3D clasice, aceste ajustări trebuie operate cu ajutorul unui PC sau procesor video extern. Camerele integrate 3D de la Panasonic au funcţii de recalibrare automată, fără echipament extern, ceea ce permite capturarea imediată a imaginilor 3D.

Noul 3DP1 are, totodată, posibilitatea de a înregistra la o rată variabilă a cadrelor, astfel încât producătorul are posibilitatea să introducă în filmare efecte de mişcări rapide şi încetinite. În modul 720p, utilizatorul poate alege dintr-o gamă de 20 de “paşi”, de la 12 fps până la 60 fps.

3DP1 vine echipat şi cu obiectiv dual cu zoom 17X ce poate înregistra până la 80 de minute de film pe carduri P2 de 64GB, în sistem AVC-Intra 100 1080/24pN. Camera oferă interfeţe profesionale, inclusiv ieşiri dual HD SDI, HDMI (compatibil 3D) şi doi conectori XLR.

Ecranul LCD al camerei, cu diagonala de 3,2-inch, oferă opţiunea de a afişa doar imaginile filmate pentru ochiul stâng, doar pe cele pentru ochiul drept sau imaginile suprapuse, fapt care facilitează revizuirea informaţiilor înregistrate fără ajutorul unor intrumente externe.

Noul model Panasonic va fi comercializat începând cu toamna acestui an şi va beneficia de programul de garanţie de 5 ani (1 an + încă 4 la înregistrare).