Oficialii Panasonic, primul producător care a lansat pe piaţă o cameră foto cu obiective interschimbabile, consideră că acest tip de aparate au revoluţionat piaţa, iar fotografiile se ridică la înălţimea celor obţinute de un DSLR. Reprezentanţii Panasonic România nu sunt de acord cu afirmaţiile celor de la Skin, importatorul Nikon în ţara noastră care au declarat pentru capital.ro că aparatele foto cu vizor electronic şi obiective interschimbabile sunt net inferioare
Oficialii Panasonic, primul producător care a lansat pe piaţă o cameră foto cu obiective interschimbabile, consideră că acest tip de aparate au revoluţionat piaţa, iar fotografiile se ridică la înălţimea celor obţinute de un DSLR.
Reprezentanţii Panasonic România nu sunt de acord cu afirmaţiile celor de la Skin, importatorul Nikon în ţara noastră care au declarat pentru capital.ro că aparatele foto cu vizor electronic şi obiective interschimbabile sunt net inferioare modelelor DSLR.
Aceştia consideră că Panasonic a revoluţionat piaţa foto atunci când au inventat o a treia categorie de aparate foto, cele cu obiective interschimbabile, pe lângă modelele compacte şi cele DSLR.
În 2008, Panasonic era primul producător care lansa pe piaţă o cameră foto cu obiective interschimbabile. Practic, inventatorii săi au eliminat pentaprisma, au îngustat montura, iar sistemul optic a suferit modificări, astfel încât corpul aparatului putea fi confundat cu cel al unei camere compacte, rezultatele fiind însă la înălţimea celor obţinute de un DSLR.
„Considerăm că aparatele foto cu obiective interschimbabile reprezintă viitorul şi suntem convinşi că tot mai mulţi producători vor încerca să implementeze sistemul dezvoltat de Panasonic. Piaţa de camere DSLR se va schimba, în sensul în care pe piaţă vor rămâne modelele profesionale cu senzori FullFrame şi modelele cu obiective interschimbabile, fără oglindă”, spune Laurentiu Faur -CE Sales Coordinator – Panasonic România.
Ce aduce utilizatorilor noua tehnologie
Aceste aparate au încorporate o serie de tehnologii de procesare digitală a imaginii care cresc calitatea rezultatelor. De exemplu, senzorul Live MOS de tip 4/3 cu rezoluţie de 12,1 megapixeli încorporat în DMC-G2 oferă performanţele cele mai bune ale ambelor tehnologii – imaginea superioară dată de senzorul CCD şi consumul scăzut de energie al unui senzor CMOS.
În ceea ce priveşte înregistrarea video, aceste camere filmează în format AVCHD Lite sau motion JPEG, utilizatorul având totodată flexibilitatea de a extrage imagini statice de înaltă calitate din filmarea video. Marele avantaj al formatului AVCHD Lite este că oferă posibilitatea ca filmările cu durată mai mare să poata fi vizualizate ulterior pe aproape toate echipamentele HD existente. În plus, are nevoie de mai puţin spaţiu pe cardul de memorie pentru a stoca informaţiile decât modul MPEG, păstrând calitarea imaginii şi detaliile fine.
Un alt beneficiu al camerelor cu obiective interschimbabile este greutatea redusă. Sunt aparate uşor de manevrat în orice situaţie, cu dotări excelente pentru un pasionat de fotografie care nu face din asta o profesie.
„Cine va reuşi să lanseze modele competitive pe aceasta piaţă, va avea de câştigat. Restul producătorilor tradiţionali de DSLR vor rămâne în urmă dacă nu vor veni cu inovaţii deosebite şi dacă nu vor ataca aceasta piaţă”, este de părere Laurenţiu Faur.
Una din cele mai populare camere Panasonic este DMC-GH1. Aceasta dispune de un obiectiv digital interschimbabil care permite încorporarea unor funcţii profesionale într-o cameră compactă. Modelul combină avantajele unei camere compacte cu cele ale unui DSLR: este uşoară, mică, dispune de un vizor electronic de înaltă rezoluţie şi funcţia Live View. Camera este echipată, de asemenea, cu un ecran foarte versatil şi poate să realizeze înregistrări video în format full HD. GH1 este prima cameră-sistem care face autofocalizare continuă în modul film.
Panasonic DMC-GH1 are un preţ de 2.099 lei cu TVA.
SURSA: Panasonic