Panasonic Corporation a anunţat finalizarea achiziţiei pachetului majoritar de acţiuni la Sanyo Electric Co.  Astfel, Sanyo devine subsidiară de sine stătătoare a Panasonic şi îşi va continua afacerile ca şi companie a Panasonic Group.

În urma achiziţiei, Panasonic intră în posesia pachetului majoritar de acţiuni la Sanyo Electric, pentru care a plătit aproximativ 4,6 miliarde de dolari.

Sanyo Electric a fost înfiinţată în 1950, iar la data achiziţiei era deţinută în mare parte de fonduri de investiţii şi alte instituţii financiare, printre care Oceans Holdings Co., Ltd., cu 27,20% din acţiuni şi Evolution Investments Co, Ltd., cu 11.89% din capital. În urma achiziţiei, Panasonic deţine 50,2% din acţiunile Sanyo.

La finalul anului fiscal 2008-2009, Sanyo raporta venituri din vânzări de 1770,6 miliarde yeni (aproximativ 18 miliarde dolari) şi un rezultat net de 93,2 miliarde yeni (aproximativ 951 milioane dolari).

După încheierea alianţei din 19 decembrie 2008, cele două companii au pus la punct un comitet de colaborare în vederea finalizării achiziţiei. Mandatul acestui comitet a fost de a asigura aprobarea pentru efectuarea fuziunii din partea autorităţilor antitrust, dar şi de a gestiona şi a întări poziţia financiară şi de business a noii companii.

Noile strategii de business pentru noul Panasonic Group vor fi trasate după anunţarea noului plan de business pe termen mediu, în anul fiscal următor.

SURSA: Panasonic