DMC-GF5 este echipată cu noul senzor Live MOS 12.1-megapixel care procesează semnal de înaltă sensibilitate, iar prin optimizări aduse filtrelor se pot obţine fotografii la un nivel ISO maxim 12.800 (extins).

DMC-GF5 este foarte rapidă reuşind să focalizeze în aproximativ 0,09 secunde pe modul Light Speed AF cu o asemenea precizie încât utilizatorul poate captura chiar şi cele mai rapide scene.

Cu ajutorul funcţiei Touch AF, focalizarea subiectului fotografiat este incredibil de facilă şi rapidă. Pentru începătorii în zona camerelor de tip sistem, noul Scene Guide prezent în DMC-GF5 oferă 23 de imagini exemplu realizate de fotografi profesionişti.

Sunet stereo şi filmare Full-HD

DMC-GF5 poate înregistra video 1920 x 1080 la 60i(NTSC) / 50i(PAL) full-High Definition în format AVCHD care excelează atât la compresie cât şi la compatibilitatea cu alte echipamente AV în vederea redării.

În afara modului foarte practic full-time AF, funcţia Touch AF pe video permite utilizatorilor să se bucure de o focalizare aproape la fel de bună ca la camerele profesionale.

Butonul dedicat înregistrării video aflat în partea de sus a camerei permite utilizatorilor să pornească aproape instantaneu filmarea fără setări suplimentare. Alături de capabilităţile full-HD, DMC-GF5 vine şi cu un sunet de foarte bună calitate, înregistrat cu Dolby Digital Stereo Creator. Înregistrările video pot fi realizate în format MP4, de asemenea, pentru a fi redate apoi pe orice PC sau pe un echipament portabil fără a fi nevoie de conversie. Funcţia Extra Tele Conversion extinde nivelul de zoom până la un maximum de 4.2x fără deteriorarea calităţii imaginii chiar şi la rezoluţii mai mici.
Noua cameră va fi disponibilă la preţuri de 449 euro (body), 549 euro cu obiectiv 14-42 normal şi 699 euro (obiectiv power zoom).