Skype, compania americană care oferă servicii de telefonie pe Internet, a încheiat un acord cu LG Electronics şi Panasonic pentru a introduce serviciile sale pe televizoarele celor doi producători.

Skype, fostă divizie a eBay până în luna noiembrie a anului trecut, a anunţat că televizoarele HD (high definition) produse de LG şi Panasonic vor fi compatibile cu serviciile oferite de companie până la jumătatea acestui an.

LG şi Panasonic vor implementa tehnologia Skype în modelele de televizoare capabile să se conecteze la Internet, iar separat se vor vinde camere web cu microfoane încorporate.

Cele două companii asiatice vor fi prezente la Consumer Electronics Show, în perioada 7-10 ianuarie, în  Las Vegas unde vor demonstra cum funcţionează Skype pe televizoarele lor.

Skype oferă utilizatorilor servicii gratuite de videotelefonie şi videoconferinţă prin Internet, iar odată cu introducerea serviciului pe televizoare va intra în competiţie cu soluţiile de videoconferinţă dezvoltate de companii mari, precum Cisco, Polycom şi IBM.

SURSA: telecompaper