Panasonic, numărul unu în Japonia şi numărul trei la nivel global în producţia de becuri şi-a stabilit ca obiective poziţia a treia pe piaţa europeană a corpurilor de iluminat cu LED până la finalul anului fiscal 2015 (31 martie 2016) şi un business de până la 150 de milioane anual.

 “Prin interzicerea la nivel european a becurilor incadescente în 2012 observăm o cerere în creştere pentru becurile LED”, a declarat Alexis Fernandez, European Manager al Panasonic Lighting Business.

Panasonic a lansat în cadrul unui eveniment organizat la Praga, Cehia, noua gamă  ce include becurile de 32W, 48W şi 60W E27 şi noua generaţie de becuri E14 LED extind oferta destinată consumatorilor pentru a răspunde nevoilor unei gospodării. Becurile produc o luminozitate de înaltă calitate, cu o durată de viaţă de 25.000 de ore – echivalentul a 25 de ani. Gama de becuri este accesibilă în prezent în Europa.

Panasonic a anunţat şi extinderea gamei de corpuri de iluminat Nostalgic Clear prin noul bec de 60W tip clear. De asemenea noul bec de 55W de tip frosted va fi inclus în această gamă.  Dezvoltat pornind de la modelele existente de 20W și 40W, noile becuri LED de 60W furnizează aceeşi luminozitate ca cele incandescente, datorită difuziei luminii şi tehnologiei de radiere a căldurii.

Ambele becuri de 55W şi 60W cresc eficienţa economisirii de energie cu aproximativ 83% în comparaţie cu becul incandescent de 60W şi au o durată de viaţă de aproximativ 25.000 de ore, echivalentul a 25 de ani. Noul bec de 60W, component al gamei multi-premiate Nostalgic Clear şi cel de 55W LED de tip frosted sunt disponibile pe piaţa europeană.