Raportul, care a fost scris în septembrie 2005, a fost descris de Alexander Adler în cartea sa „Noul raport CIA. Care va fi noua față a lumii în 2025?” Cartea a fost publicată deja Occident în perioada 2005-2009, scrie Pravda.
CIA, ca de obicei, a încercat să prezică viitorul lumii cu 15-20 de ani în avans. În mod surprinzător, raportul oferă o descriere exactă a pandemiei globale. În capitolul intitulat „Un posibil focar al unei pandemii globale”, experții CIA au descris un scenariu care arată foarte asemănător cu COVID-19.
Ei au prezis „apariția unei noi boli respiratorii umane, extrem de contagioase, virulente, pentru care nu există un tratament adecvat și care ar putea provoca o pandemie globală”
„Debutul unei pandemii depinde de mutația genetică naturală, de recombinarea tulpinilor virale aflate deja în circulație sau de apariția unui nou factor patogen în populația umană. Tulpinile de gripă aviară foarte patogene, precum H5N1 sunt probabil candidați pentru acest tip de transformare, dar alți agenți patogeni, cum ar fi sindromul respirator acut sever coronavirus și anumite tulpini de gripă vor avea aceleași proprietăți „, a extras ziarul portughez Visao un citat reprezentativ din acest raport.
Raportul mai spune: „Țara de origine probabil nu va avea mijloace adecvate de detectare, astfel încât va fi nevoie de mult timp pentru identificarea bolii. Va dura săptămâni până ca laboratoarele să obțină rezultatele care confirmă existența bolii, care s-ar putea dezvolta într-o pandemie „.
Scenariul infecției globale este, de asemenea, descris:
„În ciuda restricțiilor călătoriilor internaționale, călătorii cu puține sau fără simptome pot transporta virusul pe alte continente. Numărul de pacienți va devein un bulgăre de zăpadă acre se va rostogoli crescând zilnic cu noi și noi cazuri.”
Raportul prezice zone și circumstanțe ale apariției de viruși noi:
„Dacă va izbucni o pandemie, aceasta va începe, fără îndoială, într-o zonă dens populată, în care oamenii trăiesc în imediata apropiere a animalelor. Există astfel de regiuni în China și Asia de Sud-Est, unde oamenii trăiesc în contact cu animalele.”
În cel mai rău caz, raportul CIA spune că „boala va afecta de la zece la câteva sute de milioane de occidentali, în timp ce numărul de decese se va ridica la zeci de milioane”.
Restul lumii se va confrunta cu degradarea infrastructurii vitale, va suferi pierderi economice la scară globală. În general, boala va afecta o treime din populația de pe glob.
Rezultatul este clar: tensiuni și conflicte
„Dacă această boală apare până în 2020, tensiunile și conflictele interne și transfrontaliere se vor răspândi. Țările vor căuta să controleze mișcările populației, fie pentru a evita răspândirea infecției, fie pentru a păstra accesul la resursele naturale”, concluzionează raportul.