Principala întrebare pe care și-o pune acum omenirea este „Când se va încheia această pandemie de coronavirus?”. Iar răspunsurile variază în funcție de țări și de specialiștii întrebați. În unele țări se afirmă că această pandemie este pe punctul de a se încheia, în altele se spune că al doilea val al pandemiei tocmai începe.

Boală și politică

Urmărind aceste evoluții din lume, simt că îmi sporesc îndoielile referitoare la conținutul democrației americane. Spun asta deoarece pandemia de coronavirus este folosită de presa și de statul profund din America pentru ca Donald Trump să nu fie ales a doua oară.

Știrile și comentariile care subliniază că Donald Trump a rămas fără soluții în fața pandemiei se răspândesc cu viteză, titrează sabah.com.

Biden cel insuficient

În momentul în care veți privi astăzi la politica americană, veți vedea că Joe Biden, contracandidatul lui Trump, se încăpățânează să fie insuficient. Biden, care a ajuns la vârsta de 80 de ani și nu are niciun proiect valoros care să atragă atenția, este poziționat pe piață de presă și de statul profund drept foarte valoros.

Se susține că Biden, al cărui vicepreședinte măcar nu este cunoscut, s-ar situa cu 15 procente înaintea lui Trump în sondaje.

Situația din lume

După cum spuneam la început, pandemia de coronavirus este pusă de presă pe seama inabilității lui Trump. Dacă urmăriți evoluțiile din lume veți vedea că pandemia de coronavirus afectează în continuare lumea și că în niciuna din țările în care situația escaladează nu există critici la adresa conducătorilor.

De exemplu, în Anglia sau în Brazilia, unde premierul sau președintele s-au îmbolnăvit de coronavirus, nu li s-a cerut acestora demisia. Pandemia ia amploare și în Iran, India sau China. Dar pandemia este un instrument al politicii doar în America.

Am luat exemplu?

Urmărind această situație, cresc îngrijorările dacă democrația noastră a luat exemplu de la democrația americană. Ignorând succesele celor de la putere, profitând de orice ocazie și de orice situație neimportantă pentru a vorbi în defavoarea lor, nu înseamnă că am ajuns ca America?

Există însă alegătorii

Numai că în orice democrație există și alegătorii. Acești alegători îi condamnă în general la eșec pe cei care încearcă să îi păstorească. Nu am văzut și noi acest lucru în Turcia de nenumărate ori? Nu i-a învins președintele Erdogan la toate alegerile pe purtătorii de cuvânt ai CHP (principalul partid de opoziție din Turcia – n.red.) care cred că se numește politică să scoți orice îți vine în gură? O să vedeți, la alegerile din noiembrie, Trump îl va învinge pe Biden și va deveni președinte pentru al doilea mandat.