Panică totală în România! Se întâmplă în Oltenia chiar după cutremur

cutremur

SURSA FOTO: Dreamstime

Un alt cutremur a avut loc în cursul zilei de marți, pe 14 februarie, în regiunea Gorj. Mai mulți oameni s-au speriat și au ieșit în stradă, iar unele mașini și clădiri au fost avariate.

Mai multe avarii s-au produs la clădiri și mașini în urma cutremurului cu magnitudinea 5,7, care a avut loc, marți, 14 februarie, în Gorj. Mai multe apeluri la 112 au fost înregistrate după seism.

Printre clădirile afectate este și biserica Tismana

Cel puțin o mașină a fost afectată după ce bucăți dintr-o clădire din Tg.Jiu s-au desprins în timpul cutremurului. Alte bucăți de tencuială au căzut din alte clădiri, iar autoritățile din Gorj au fost solicitate să ia măsuri în acest sens. Printre clădirile afectate se numără și biserica Tismana, din turla căreia s-au despins mai multe bucăți și au căzut într-o parcare.

Nu există informații la ora actuală în legătură cu eventualele victime, iar zecile de apeluri la 112 anunță probleme la construcții. Mai mulți cetățeni din localitățile aflate în apropiere de epicentru au ieșit în stradă.

În mai puțin de o oră de la cutremur „în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează fisuri apărute la anumite construcții, elemente de construcție de la fațada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime”, au precizat reprezentanții ISU. Pompierii au plecat în misiuni de patrulare.

Cel puțin două replici cu magnitudinea peste 3 au urmat după seism

„Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaștere în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Gorj s-a constituit Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situației. Totodată s-a crescut capacitatea de intervenție a inspectoratului pentru a gestionarea eficientă a eventualelor situații de urgență.”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc pe 14 februarie în zona Oltenia, județul Gorj, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului (INFP). Așadar, cutremurul s-a produs la ora 15:16:53 (ora României), la adâncimea de 40 km. Cel puțin două replici cu magnitudinea peste 3 au urmat după seism.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitești, 161km SE de Timișoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brașov.