Cristina Joia, un renumit designer de interior, a fost prezentă în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță. Plină de emoții, aceasta a vorbit despre un moment foarte dificil cu care s-a confruntat, când simțea că se sufocă, iar medicii au decis să o opereze de urgență.
Cristina Joia a trecut prin clipe crunte! A fost pusă de urgență pe masa de operație: Am avut o criză, m-am sufocat
Cristina Joia, un renumit designer de interior, parte din echipa „Visuri la cheie”, este noul invitat din cadrul podcastului lui Cătălin Măruță. Aceasta a vorbit despre un moment crunt pe care l-a îndurat în trecut, când a fost pusă de urgență pe masa de operație.
Potrivit dezvăluirii făcute de designer în emisiune, aceasta avea de-a face cu un pneumotorax, respectiv o afecțiune a plămânilor.
„În momentul în care am încercat să fac un copil, am făcut foarte multe fertilizări și inseminări. M-am dus tot așa să fac radiografie și mi-a zis doamna de acolo: Mă fetiță, nu știu ce ai tu acolo. Nu sună deloc bine plămânii tăi. Nu știu ce ai, dar s-ar putea să crăpi înainte să faci copilul ăla pe care vrei tu să-l faci. Eu zic să rămâi aici, să faci radiografia și să vedem ce e de făcut”, a dezvăluit Cristina Joia în podcastul lui Cătălin Măruță.
Medicii au decis să o opereze de urgență
Potrivit celor spuse de Cristina Joia, aceasta a avut parte de o criză, deoarece simțea că se sufocă. Medicii au descoperit că plămânul ei era perforat și au luat imediat o decizie. Astfel, designerul a fost pus de urgență pe masa de operație.
„M-au operat de urgență. Diagnosticul: Pneumotoraxul. (…) Am avut o criză. M-am sufocat, eram verde când am ajuns la spital. Plămânul meu era perforat”, a completat designerul.
Ce este pneumotoraxul?
Pneumotoraxul reprezintă o afecțiune care se datorează pătrunderii aerului între foițele pleurale reprezentate de pleura parietala care învelește interiorul cavității toracice și respectiv pleura viscerală care acoperă suprafață plămânilor.
În mod fiziologic, cele două foițe pleurale adera intim formând o cavitate virtuală. Totuși, această cavitate devine reală în condiții patologice, putând să conțină aer (n.red. pneumotorax), sânge (n. red. hemotorax), exsudat sau transsudat de diferite etiologii (n. red. piotorax, hidrotorax, chilotorax).
Totodată, pneumotoraxul reprezintă o urgență medico chirurgicală datorită evoluției nefavorabile care poate pune în pericol viață pacientului, potrivit informațiilor publicate de medicover.ro