Grupul japonez Panasonic a raportat pierderi trimestriale pentru a treia oară consecutiv, ca urmare a scăderii cererii mai ales pe segmentul camerelor foto şi a televizoarelor.

Astfel, compania niponă a înregistrat o pierdere de 53 miliarde de yeni (392 milioane de euro) în perioada aprilie – iunie, primul trimestru al anului fiscal actual. În aceeaşi perioadă a anului trecut, Panasonic a avut un profit net de 73 miliarde de yeni. În acelaşi timp, vânzările companiei au scăzut cu 26%, la 11,85 miliarde de euro.

Pentru a reuşi să facă faţă situaţiei economice dificile, Panasonic a anunţat deja că va închide 40 de fabrici şi va concedia 15.000 de salariaţi. În acest fel, grupul japonez speră ca va reuşi să îşi consolideze poziţia în raport cu principalii săi concurenţi, Sony, Samsung sau LG.

Compania a anunţat că îşi păstrează neschimbată estimarea privind pierderile pentru întregul an fiscal, care se va încheia la 31 martie 2010, la 1,4 miliarde de euro.

Panasonic Corp a raportat o pierdere record de 4 miliarde de dolari pentru anul financiar 2008 – 2009, pe fondul scăderii cererii şi a preţurilor în condiţiile crizei financiare

SURSA: Market Watch