Veniturile au totalizat în perioada menţionată 4,975 milioane lei (în scădere cu 2% comparativ cu cele din primele 6 luni ale anului trecut), iar cheltuielile 8,325 milioane lei (plus 32%).
La finele lunii iunie 2017, Clujana avea datorii de 13,91 milioane lei, din care 4,9 milioane lei la bugetul de stat şi 6,95 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale.
În ceea ce priveşte obligaţiile fiscale către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în cuantum de 9,266 milioane lei, la care se adaugă 1,535 milioane lei dobânzi şi penalităţi stabilite prin decizia de eşalonare din 2 martie 2017 emisă de către ANAF, privind obligaţiile fiscale exigibile în sold la data eliberării certificatului de atestare fiscală, s-au respectat până în mai 2017, precizează reprezentanţii companiei, citați de Agerpres.
Potrivit acestora, în data de 8 iunie 2017, ANAF a notificat pierderea eşalonării şi obligaţia de plată a întregii sume datorate.
"Pierderea eşalonării s-a datorat creşterii semnificative a ratelor din eşalonarea obligaţiilor fiscale şi creşterii costurilor salariale ca urmare a creşterii salariului minim pe economie. Majoritatea activelor societăţii Clujana fiind în garanţie la ANAF, prin pierderea eşalonării considerăm că patrimoniul societăţii este pus în pericol. În vederea protejării patrimoniului şi a redresării situaţiei financiare, conducerea societăţii a început demersul pentru propunerea unui proiect de concordat preventiv, cu respectarea prevederilor legale", se menţionează în raportul remis BVB.
Acţionarul principal al Clujana este Consiliul Judeţean Cluj, care deţine 93,4412 % din acţiuni.