‘Prezenţa Bisericii pe internet nu este inutilă. Din contră este indispensabil să fii prezent într-un stil evanghelic’, a declarat Suveranul Pontif, primindu-i în audienţă pe participanţii la o reuniune a Consiliului pontifical pentru laici, consacrată temei: ‘Anunţarea Evangheliei în era digitală’.

Fostul arhiepiscop din Buenos Aires a notat că adesea, ‘pentru tineri, internetul a devenit un fel de cadru de viaţă’. Pe internet, Biserica trebuie ‘să trezească aspiraţiile inimii cu privire la sensul existenţei şi să arate calea spre cel care reprezintă răspunsul – Iisus’, a explicat papa.

Dar, ‘nu este suficient să dobândim competenţele tehnologice, deşi ele sunt foarte importante. Este nevoie mai presus de orice de oameni adevăraţi, adesea răniţi sau pierduţi, cărora să le oferim motive reale de speranţă’. ‘Anunţarea Evangheliei are nevoie de relaţii umane autentice şi directe pentru a conduce spre o întâlnire personală cu Dumnezeu’, a adăugat Suveranul Pontif.

Pe de altă parte, Papa Francisc a avertizat cu privire la ‘iluziile periculoase şi a capcanelor ce trebuie evitate’ pe internet, făcând apel la creştini să ‘examineze cu grijă fiecare lucru’.
Sursa: Agerpres