"Aceste spaţii, când sunt bine valorificate, contribuie la promovarea unor forme de dialog şi de dezbatere care, dacă sunt realizate cu respect şi atenţie pentru viaţa privată, responsabilitate şi fidelitate faţă de adevăr, pot promova în mod eficient armonia familiei umane", a afirmat papa.
În mod clar pozitivă, această evaluare insistă asupra importanţei acestor forumuri unde toţi oamenii pot pune ‘întrebări cu privire la dragoste, la adevăr şi la sensul vieţii’, ‘aspiraţii ce îşi au rădăcinile în inima umană’. Subliniind că ‘reţelele de socializare fac parte din ţesutul social’, ‘nefiind o lume paralelă sau pur virtuală’, papa a afirmat că ‘dacă vestirea /Evangheliei/ nu va fi cunoscută în mediul informatic, ea ar putea absenta din experienţa celor mulţi’.
Papa a remarcat totodată ‘emergenţa în reţele sociale a dialogului în jurul credinţei’, chiar dacă, potrivit unui studiu recent realizat în SUA şi citat de Consiliul pontifical al comunicaţiilor sociale, 53% dintre utilizatorii de reţele sociale spun că ‘nu au cunoştinţă de vreo prezenţă a Bisericii Catolice’ pe aceste reţele de socializare.
Facebook, Twitter şi altele ‘au nevoie de angajamentul tuturor celor care sunt conştienţi de importanţa dialogului, a dezbaterii raţionale, a argumentării logice’, a insistat suveranul pontif, avertizând că uneori ‘calea discretă a raţiunii poate fi dominată de zvonurile informaţiilor în exces’.
Sursa: Agerpres