Compania de investiţii imobiliare Globalworth, fondată şi controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a atras 53,8 mil. euro printr-o nouă majorare de capital realizată pe Bursa de la Londra, cu 18,8 mil. euro peste nivelul prognozat.
Banii au venit, în principal, de la acţionarii companiei. York Capital a subscris 25 mil. euro şi şi-a crescut participaţia în cadrul Globalworth la 24,5%; Oak Hill Advisors a venit cu 7,2 mil. euro şi deţine 13,4% din acţiunile companiei, iar Lenuta – companie controlată de Dimitris Raptis, directorul executiv adjunct şi directorul de investiţii al Globalworth – a participat la majorare cu 195.000 euro.
Globalworth are nevoie de bani pentru a-şi susţine proiectele aflate în curs de dezvoltare. Este vorba de turnul Bucharest One din zona pasajului Pipera, de o clădire de birouri cu 11 etaje pe strada Gara Herăstrău şi de prima etapă din Globalworth Campus, care se construieşte lângă staţia de metrou Pipera. În plus, compania este interesată de noi achiziţii, una dintre ţinte fiind ultimele două clădiri din cadrul complexului de birouri Green Court Bucharest, dezvoltat de Skanska pe strada Gara Herăstrău. Globalworth a cumpărat în această vară primul imobil de la Skanska pentru 42 mil. euro.
CITIŢI ŞI Grecul care a pus România pe masa magnaţilor americani
„Conform strategiei noastre, dacă avem un grad bun de închiriere începem să căutam cumpărători pentru clădire. Până la finalul anului vrem să avem închiriată toată clădirea, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vom avea tot mai multe discuţii despre vânzarea acesteia. Vedem că s-au mai făcut tranzacţii în zonă, deci este un moment bun pentru vânzare. Mereu vom considera ca unul dintre potenţialii cumpărători pe cel care a cumpărat prima clădire“, a declarat recent Marcin Łapiński, preşedintele Skanska Property România, cu privire la vânzarea clădirii B din Green Court.
CITIŢI ŞI Troica imobiliară injectează 860 mil. euro în România
Compania lui Papalekas a anunţat că s-a angajat în achiziţia a 30 de terenuri şi clădiri pentru care trebuie să plătească 120 mil. euro.
Investitorul se aşteaptă ca valoarea portofoliului pe care îl gestionează să depăşească 1 mld. euro după încheierea lucrărilor la proiectele aflate în dezvoltare.
Globalworth este al treilea cel mai mare investitori imobiliar de pe piaţa românească, după valoarea portofoliului de active deţinute, în urma NEPI şi Immofinanz.