Firma desemnată pentru construcţia proiectului este Bog' Art, compania omului de afaceri Raul Doicescu, potrivit unui anunţ făcut de Globalworth pe Bursa de la Londra. Pe terenul de 12.066 mp, amplasat exact lângă Pasajul Pipera, la intersecţia Bulevardului Barbu Văcărescu cu Şoseaua Pipera – una dintre cele mai fierbinţi zone imobiliare din Capitală, urmează a fi construit un turn de birouri cu 23 de etaje denumit Bucharest One. Costul de dezvoltare al clădirii este de 60 mil. euro, din care 50-55 mil. euro reprezintă împrumuturi bancare.
Imobilul va avea o suprafaţă construită brută de 48.732 mp deasupra solului şi 20.260 mp subteran. Proiectul dispune de trei etaje subterane care vor acomoda 537 de locuri de parcare, la care se adaugă încă 122 de locuri amenajate suprateran.
Finalizarea proiectului este programată pentru trimestrul al treilea din 2015.
În vara trecută, Ioannis Papalekas a creat compania Globalworth, pe care a listat-o la Bursa de la Londra, şi a început să îşi transfere către noua companie toate activele imobiliare acumulate. La proprietăţile pe care deja le deţine se adaugă şi alte imobile pe care le-a vândut în trecut şi pe care acum intenţionează să le răscumpere. Printre acestea se numără şi clădirile de birouri BOB şi BOC, parte a proiectului UpGround de lângă metroul Pipera, vândute către fondul de investiţii RREEF, controlat de Deutsche Bank.
În decembrie anul trecut, Globalworth a semnat contractele de achiziţie pentru cele două imobile contra sumei de 152 mil. euro, cu 16,4% mai puţin decât valoarea lor de evaluare. Pentru cota de 22% pe care Papalekas o are în cadrul celor două proprietăţi, prin intermediul Day Lily Properties, Globalworth va emite acţiuni în valoare de 5,3 mil. euro, iar către RREEF Global Opportunities Fund III şi Thaumat Holding, cele două vehicule prin care Deutsche Bank controlează restul de 78%, se va face o plată cash în valoare de 19 mil. euro. Diferenţa până la 152 mil. euro reprezintă credite bancare ce vor fi preluate de Globalworth.
Mai precis, Papalekas a plătit pentru clădirea BOB, în suprafaţă de 23.631 mp, 42 mil. euro, iar pentru imobilul BOC, în suprafaţă de 58.581 mp, a plătit 110 mil. euro. Globalworth a anunţat că se aşteaptă ca finalizarea tranzacţiei să aibă loc în ianuarie 2014, după transferul ipotecilor şi obţinerea aprobării din partea Consiliului Concurenţei.
Astfel, Deutsche Bank mai deţine 77,5% din ansamblul rezidenţial UpGround care va fi cumpărat de Globalworth până la sfârşitul lunii ianuarie contra sumei de 52 mil. euro, din care 38 mil. euro reprezintă creditele bancare. Proiectul rezidenţial a fost evaluat la 97,3 mil. euro.