”Avem certitudinea, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că acuzatul este vinovat”, a declarat procurorul Fabio de Pasquale.

În acest dosar, cu multiple răsturnări de situaţie judiciare, Berlusconi este acuzat că i-ar fi dat 600.000 de dolari fostului său avocat britanic David Mills pentru a obţine mărturii false în favoarea sa în mai multe procese ce datează din anii ’90.

Magistratul De Pasquale a citat ca dovadă a culpabilităţii lui Silvio Berlusconi, printre altele, o decizie din februarie 2010 a Curţii Constituţionale, cea mai înaltă jurisdicţie italiană.

În urmă cu doi ani, această Curte a decis că faptele de corupţie reproşate lui David Mills, care era judecat într-un proces separat, erau prescrise şi a anulat condamnarea la 4 ani şi jumătate de închisoare pe care avocatul britanic o primise în prima şi în a doua instanţă.

Cea mai înaltă jurisdicţie a denunţat în argumentările sale ”un caz de corupţie grav”, confirmând astfel implicit faptul că Silvio Berlusconi l-a corupt pe David Mills.

După rechizitoriul parchetului miercuri vor avea avea cuvântul avocaţii apărării în cursul viitoarelor audieri.
SURSA: Agerpres