Parchetul General a trimis dosarul City Insurance la DIICOT!

Dosarul a fost trimis la DIICOT, fără ordonanță de declinare, după ce procurorii au făcut percheziții la sediul central al City Insurance din București în ziua de 23 septembrie, într-un dosar penal deschis în urma unei plângeri făcute de către ASF, conform informațiilor oferite de reprezentanți ai Parchetului General pentru hotnews.ro

Amintim că ASF a sesizat DIICOT în ianuarie 2021 privind posibile infracțiuni în legătură cu activitatea de control din această autoritate, marile probleme ale City Insurance fiind ignorate în perioada 2017 – 2020, când ASF avea o altă componență. Mai mult, cea mai recentă plângere la DIICOT ar fi fost făcută chiar din partea acționariatului City Insurance.

Directorul ASF, Valentin Ionescu, a declarat anterior pentru Europa Liberă că, în legătură cu scandalul City Insurance, instituția a amendat conducerea societății de mai multe ori și că a sesizat procurorii pentru a face verificări în derularea acestui faliment de jumătate de miliard de euro.

Anunț pentru toți românii care aveau asigurări auto la City Insurance

Anterior, UNSAR a oferit anumite explicații după ce au apărut informaţii privind constatarea amiabilă ce se poate încheia între doi conducători auto în cazul unui accident. Este vorba de situația în care se află unul dintre ei care are asigurare auto la CITY Insurance, companie care nu mai are licenţă de funcţionare.

UNSAR le-a explicat asiguraţilor, inclusiv pe cei ai companiei CITY Insurance, care nu este membră a UNSAR, că pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămari corporale. Indiferent dacă accidentul este protocolat pe baza constatării amiabile sau a unui proces verbal încheiat la Poliţie, instrumentarea daunei este soluţionată în acelaşi mod.

Drept urmare, reglementările legislative sunt aceleaşi pentru toţi. Practic, atunci când sunt accidente uşoare, fără victime, produse numai între două autovehicule, se poate utiliza constatarea amiabilă de accident, procedură care vă scuteşte de drumuri suplimentare la Poliţie. Aglomerarea secţiilor de Poliţie nu este o soluţie, deoarece legislaţia în vigoare nu prevede o soluţionare diferită a daunelor venite pe această cale.

Chiar şi în condiţiile actuale, în care poliţa RCA a şoferului vinovat ar putea să fi fost emisă de către societatea rămasă fără licenţă, instrumentarea daunelor pe baza formularului constatării amiabile de accident se realizează exact ca în cazul oricărei alte asigurări, iar dauna va fi soluţionată de FGA-Fondul de Garantare a Asiguratilor, conform reglementărilor în vigoare.