‘Propunerea de arestare preventivă a inculpatului Sorin Ovidiu Vîntu este întemeiată pe existenţa indicilor rezonabile din care rezultă că a comis faptele reţinute în sarcina sa, pe periculozitatea sporită a acestor infracţiuni care lezează dreptul de dispoziţie şi libertatea de acţiune a părţii vătămate, precum şi pe existenţa pericolului concret pentru ordinea publică, ce rezultă din faptul că, deşi se afla în cursul măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara dispusă de către instanţa de judecată, în cauza aflată în faza de cercetare judecătorească, ce are ca obiect favorizarea infractorului, nu s-a abţinut de la repetarea infracţiunilor’, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus, joi, împreună cu Ion Ilie Cezar, la Judecătoria Sectorului 5, unde magistraţii vor judeca cererea procurorilor de emitere a unor mandate de arestare preventivă de 29 de zile pe numele celor doi, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Din probele administrate, a rezultat că, în perioada martie-aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-ar fi pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.

‘Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie’, se arată în comunicatul Parchetului General.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă au fost audiaţi de procurori, pe 20 aprilie, anchetatorii luând decizia de a-l reţine pe Vîntu.