Construcţia parcului, care este dotat cu 15 turbine Vestas-V90 cu capacitate de 3 MW fiecare, a început în a doua jumătate a anului trecut şi s-a finalizat în iulie, anul acesta. Împreună cu Vestas, furnizorul turbinelor, s-au efectuat testele necesare pentru punerea în funcţiune a turbinelor, în timp ce cu Transelectrica s-au realziat teste pentru a se verifica integrarea parcului în sistemul energetic naţional.
Conform datelor Petrom, certificatele verzi rezultate, alocate producţiei de energie electrică din acest parc eolian, vor fi utilizate, în principal, pentru acoperirea cotei reglementate aferente consumului de energie electrică al companiei – aproximativ 1 TWh/an, urmând ca diferenţa să fie comercializată pe piaţa din România, potrivit reglementărilor în vigoare.
Petrom construieşte o centrală electrică pe gaze la Brazi
Totodată, strategia grupului Petrom include diversificarea activităţilor, prin abordarea pieţei de electricitate. În acest context, Petrom construieşte și o centrală electrică pe gaze de 860 MW la Brazi.
Grupul Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-est, cu activităţi în sectoarele explorare şi producţie, rafinare şi marketing, gaze naturale şi energie. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din Europa de Sud-est în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de peste 6,6 miliarde de euro în ultimii şase ani.
În România şi Kazahstan exploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 832 milioane de barili echivalent petrol (în România 805 milioane barili echivalent petrol) şi are o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,5 milioane tone.
Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, Grupul este prezent prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operată sub două branduri, Petrom şi OMV. În anul 2010, cifra de afaceri a grupului Petrom a fost de 4,421 miliarde de euro, iar EBIT (venituri înainte de dobânzi şi taxe), de 709 milioane de euro.
OMV deţine 51,01% din acţiunile Petrom, Ministerul Economiei – 20,64%, Fondul Proprietatea – 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare – 2,03%, iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
Parcul eolian Dorobanţu a început operaţiunile comerciale. Capacitatea instalată: 45 MW
6 octombrie 2011, 11:12
Ultima modificare în 6 octombrie 2011, 14:12
Parcul eolian Dorobanţu (Dobrogea) a început operaţiunile comerciale la 1 octombrie, capacitatea instalată fiind de 45 MW, potrivit Petrom. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 90 milioane de euro.
Etichete: energiei,
eolian,
investitie,
petrom
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook