Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că parcul industrial trebuie „operaţionalizat” pentru ca furnizorii şi sucontractorii Ford România să se instaleze la Craiova, transmite Mediafax.

„Am discutat şi despre parcul industrial pe care vrem să-l operaţionalizăm, astfel încât să putem crea condiţii pentru cât mai mulţi furnizori şi subcontractori ai Ford, pentru a se instala aici. Este o decizie economică, o decizie de eficienţă”, a declarat Geoană.

Investiţia Ford trebuie maximizată

Preşedintele Senatului a mai spus că interesul statului român este de a „maximiza” investiţia Ford de la Craiova.

„Dacă vom pune la punct un parc industrial cu condiţii, infrastructură şi eventuale facilităţii fiscale interesante, vom putea determina un număr mare de furnizori globali sau regionali ai Ford să vină aici la Craiova. Asta va însemna amplificarea efectului economic pozitiv şi social, dincolo de ce înseamnă cei 3.700 de angajaţi azi şi 7.000 mâine. Interesul nostru este de a maximiza prezenţa acestui gigant mondial”, a declarat Mircea Geoană.

Directorul general al Parcului Industrial Craiova, Marin Nicoli, declara, la sfârşitul lunii iunie, că 11 firme care lucrează direct cu firma Ford solicită aproximativ 60 de hectare de teren în interiorul parcului industrial, suprafaţă pe care instituţia nu o are la dispoziţie.

„În acest moment vorbim cam de unsprezece firme furnizoare Ford care aşteaptă să primească teren în parcul industrial. E vorba de aproximativ 59 de hectare în total, pentru că fiecare firmă nu vrea decât de la 5 ha în sus”, declara Nicoli.

SURSA: Mediafax