Biserica să se îndrepte spre consumatorii de droguri

Alături de Alecu Racoviceanu, părintele Sebastian Gabor a încercat să deslușească pentru urmăritori emisiunii ce rol mai au Biserica și Credința în această perioadă plină de evenimente. Având în vedere că oamenii sunt speriați și autoritățile, polițiștii, procurorii par că nu mai reușesc să liniștească spiritele.

Părintele a vorbit despre cum mai poate ajuta Biserica în momentul în care drogurile bat la porțile școlilor. Asta, dacă nu cumva au intrat deja adânc, iar bătrânii își văd traficate durerile de samsari.

După ce, luni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că problema legată de droguri în școli va intra în colimatorul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, părintele a încercat să explice în ce măsură credința mai poate ajuta într-un astfel de război. Preotul a arătat că biserica, prin slujitorii săi, se implică activ ca să stopeze orice rău care dăunează sufletește și trupește copiilor.

„Și noi suntem părinți și suferim alături de acei părinți când auzim de astfel de cazuri grave. Și privim la consecințele unor astfel de comportamente. De pildă, cu câteva zile în urmă s-a organizat la Timișoara de către Preafericitul Patriarh Daniel un eveniment foarte important. Întâlnirea tinerilor ortodocși. Au fost peste 3500 de tineri din țară și din străinătate. Printre alte prelegeri s-a discutat și această temă foarte importantă” a spus reprezentantul Bisericii.

Au fost tineri care au recunoscut preotului consumul

Părintele Sebastian Gabor a spus că a întâlnit ca și preot duhovnic astfel de cazuri. El a explicat că aceste substanțe psihoactive acționează asupra unor receptori. Astfel, se creează o dependență psihică, o stare de bine, o stare frumoasă, o lume imaginară. Apoi, se transformă într-o dependență fizică. Este acel tânăr care la ora două dimineața intră în sevraj și dorește cu orice preț să ia pastila de amfetamină.

„Noi, ca preoți, ajungem în fața unor astfel de cazuri, ca prieteni ai lor. Acești, tineri, acești copii, uneori sunt aduși de părinți. uneori vin ei de bunăvoie. Alteori îi găsim și acasă în vizitele noastre pastorale. Când mergem cu icoana Crăciunului, când mergem cu Boboteaza și în diferite împrejurări.

Au fost tineri care, (…) după slujbă au dorit să vină să vorbească cu mine. S-a întâmplat și la taina botezului. Rude cu părinții copilului au venit, chiar un tânăr și o tânără au venit să vorbească cu mine despre acest aspect. Însă, au venit într-un moment de luciditate. Bineînțeles că ar trebui noi să mergem spre ei” a declarat preotul.

Părintele Sebastian Gabor spune că dacă părinții nu au timp să discute cu tinerii expuși la droguri și nu devin prietenii lor, atunci aceștia se izolează și își găsesc refugiul în aceste substanțe interzise. El a mai detaliat că cei care iau droguri apelează la Biserică doar în momentul în care suferă și își dau seama că lucrurile sunt forate grave. Emisiunea poate fi urmărită aici.