Părinţii obsedaţi de telefoane şi iPad-uri sunt vinovaţi de neglijarea copiiilor

Părinţii care în mod constant verifică şi folosesc telefoane inteligente şi iPad-uri lângă copiii lor i-ar putea conduce către o dependenţă pe viaţă faţă de ecranele televizoarelor şi calculatoarelor, potrivit unui renumit psiholog.

Doctorul Aric Sigman a declarat că o astfel de "creştere pasivă a copiilor", ţinând cont de noua mass-media, este, de fapt, o formă de neglijenţă. Potrivit ultimelor statistici, copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani petrec, în medie, peste şase ore zilnic în faţa ecranelor.

Sigman recomandă părinţilor să scoată televizorul din camera copiilor, precizând că cei mai mici, al căror creier este încă  în dezvoltare, nu ar trebui să se uite deloc la televizor. Copii cu vârste între 3 şi 7 ani ar trebui să fie lăsaţi să se uite la televizor maximum o oră şi jumătate pe zi, iar cei mai mari nu ar trebui să depăşească două ore de televizor sau calculator pe zi.

Doctorul a observat în cercetările sale şi ale altora că timpul petrecut în faţa ecranelor este în strânsă legătură cu anumite afecţiuni precum obezitatea, tensiunea arterială ridicată, probleme de atenţie, tulburări de somn. Unele dintre aceste probleme pot fi cauzate de supraalimentaţie sau de lipsa de exerciţiu, iar altele de modificări hormonale.
Sursa:dailymail.co.uk