Cu numai o zi înainte de deschiderea oficială a Salonului Auto de la Paris, compania Ford a ţinut să prezinte unui grup de jurnalişti noua familie Focus şi, mai ales, vedeta Focus ST. Chiar dacă mulţi cunoşteau detaliile gamei Focus de la expoziţia de la Geneva, din primăvară, oficialii Ford au ţinut de această dată să prezinte fiecare  versiune de caroserie în parte – linia sportivă cu cinci uşi, linia elegantă cu patru uşi şi linia stilată break.

Motivul acestei demonstraţii de forţă este, desigur, legată de importanţa modelului Focus pentru compania americană, acesta marcând introducerea primului produs global Ford, rezultat în urma strategiei ONE a companiei.

Dezvoltat la centrul global de excelenţă pentru automobile de clasă mică şi medie Ford din Germania şi destinat comercializării în peste 120 de pieţe în întreaga lume, modelul Focus de nouă generaţie este cel mai important până în acest moment şi este creat pe platforma globală pentru segmentul C a companiei, cu elemente comune în proporţie de 80% în întreaga lume.  Pe baza acestei platforme vor fi realizate cel puţin zece vehicule la nivel global, care vor fi produse în două milioane de unităţi până în anul 2012.

Vedeta ST

La Salonul de la Geneva, vicepreşedintele grupului Ford Motor Company pentru dezvoltarea produselor globale, Derrick Kuzak, a promis dezvoltarea unei versiuni de înaltă performanţă, cu caracteristici impresionante, în  cadrul gamei Ford Focus de nouă generaţie. Destinat lansării la nivel global la începutul lui 2012, modelul Ford Focus ST este dotat cu o versiune unică de motor EcoBoost de 2 litri cu patru cilindri care dezvoltă de 250 CP. Conform celor de la Ford, acesta  va rămâne fidel predecesorilor săi din gama ST, oferind şoferilor pasionaţi un cocktail îmbătător de performanţă şi manevrabilitate, pe un fundal sonor de care vor deveni dependenţi.

Alături de familia Focus de nouă generaţie vor fi expuse astăzi la standul Ford versiunea Mondeo ECOnetic cu emisii foarte reduse de CO2 şi ultimele modele S-MAX şi Galaxy, care au fost lansate în România cu numai câteva săptămâni în urmă.

„Lansarea noii game Focus şi debutul modelului ST de înaltă performanţă la Salonul de la Paris reprezintă un moment entuziasmant, însă în acelaşi timp foarte important pentru Ford”, a declarat Stephen Odell, preşedinte şi director general al Ford Europa. „Expunerea noii game C-MAX, precum şi debutul ultimelor modele Mondeo, S-MAX şi Galaxy la salonul de la Paris vor evidenţia ritmul agresiv de schimbare abordat de compania Ford.”

0-57723-imag0001.jpg 0-57724-imag0006.jpg

0-57725-imag0009.jpg 0-57727-imag0015.jpg

0-57728-imag0017.jpg 0-57729-imag0018.jpg

0-57730-imag0022.jpg 0-57731-imag00171.jpg