Elveția a decis să adauge orașele Paris și Viena pe lista roșie din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Așadar, francezii din orașele anterior menționate vor fi obligați să stea în carantină timp de 10 zile dacă ajung pe teritoriul elvețian.
Guvernul elveţian a anunţat că adoptă o abordare regională pentru ţările vecine în cazul măsurilor care vor intra în vigoare la 14 septembrie. Ca parte a acestor măsuri, Ile-de-France şi regiunea Viena au fost adăugate pe lista de zone cu un risc crescut de infectare cu COVID-19.
Cele nouă regiuni franceze cu risc ridicat
Nouă regiuni franceze au fost astfel plasate pe lista zonelor cu risc ridicat: Centre-Val de Loire, Corsica, Hauts-de-France, Ile-de-France, Normandia, Nouvelle-Aquitaine, Occitanie, Pays de la Loire şi Provence-Alpes-Cote d’Azur, precum şi opt teritorii de peste mări.
Zonele de frontieră nu sunt vizate de acest sistem de carantină ţinând cont de interacţiunea strânsă cu regiunile învecinate, a declarat ministrul Sănătăţii elveţian Alain Berset în cadrul unei conferinţe de presă. Mii de muncitori trec zilnic graniţele Elveţiei cu Franţa, Germania şi Italia pentru a lucra la Geneva, Basel şi în cantonul Ticino.
Carantina este obligatorie și pentru cei din Spania și Cehia
Guvernul a adăugat şi Republica Cehă şi Spania pe lista de ţări pentru care carantina este obligatorie la sosirea pe teritoriul elveţian, care include deja Statele Unite, India şi Brazilia.
„Nu este o idee bună să mergi în zonele cu risc ridicat”, a afirmat ministrul Berset, sfătuind călătorii elveţieni să evite zonele aflate pe această listă.
Măsurile de carantină au fost impuse din 6 iulie
Elveţia, care a impus din 6 iulie măsuri de carantină, a declarat că răspunde astfel creşterii numărului de infecţii cu COVID-19 din ţară. Autorităţile elveţiene au raportat vineri 528 de noi cazuri de coronavirus, cea mai mare creştere zilnică a infecţiilor de la începutul lunii aprilie.
Deficit de peste 20 miliarde de dolari
Deficitul bugetar se va situa la 3,1 miliarde de franci elveţieni, iar cheltuielile extraordinare pentru combaterea epidemiei sunt estimate la 17,8 miliarde de franci elveţieni, a anunţat Guvernul de la Berna.
Cheltuielile sunt mai reduse decât suma de 30,8 miliarde de franci elveţieni aprobată de Parlamentul Elveţiei pentru sprijinirea schemelor pentru angajaţii cu program redus de muncă, compensarea lucrătorilor independenţi, achiziţionarea de materiale medicale şi acoperirea pierderilor împrumuturilor garantate de stat care sunt acordate companiilor.