Continental AG a anuntat incheierea unui pareteneriat cu Automobile Dacia Piteşti prin care 5 din cele 6 divizii ale concernului livrează anvelope, unităţi electronice de control, sisteme de senzori, tubulatura şi infotainment pentru noul model Dacia Sandero.

“Pentru Continental, România este o locaţie strategică în deservirea pieţei auto din Europa de Est. Ne bucurăm să extindem colaborarea cu Dacia, de la modelul Logan, la noul model Dacia Sandero”, precizează Martin Zaloudek – Market Manager Anvelope al Continental în România.

Pe partea de electronică automotive, Continental furnizează pentru modelul Dacia Sandero prin divizia de componente pentru sasiu şi siguranţă: servofrâne şi unităţi electronice de control ale airbag-ului, produse la fabrica din Sibiu. Divizia de sisteme de transmisie şi acţionare livrează injectoare, unităţi de control ale motorului, unitate de control a transmisiei pentru cutia de viteze automată, ETC – unitate de control electronică a supapei de reglaj, senzor de distribuţie şi senzor de reglare a aerului. Divizia interior produce unitatea de control a caroseriei şi aduce pentru modelele destinate pieţei sud-americane un sistem audio.

Divizia Contitech contribuie la echiparea noului model Dacia Sandero cu membrane pentru reglarea distribuţiei de combustibil şi tubulatura pentru servodirecţie. De asemenea, fiecare al doilea autoturism Dacia Sandero este dotat cu anvelope Continental.

Continental AG se afla în România încă din anul 1998 şi volumul investiţiilor a depăşit de atunci 350 de milioane de euro. Concernul este reprezentat în România cu cinci din cele şase divizii ale concernului.