Participaţia statului la Romtelecom: 46% din acţiuni, 30% din voturile în CA

O decizie a Adunării Generale a Romtelecom prevede că, pentru ca deciziile Consiliului de Administraţie (CA-ul) să fie valabile, este nevoie de participarea a cel puţin şase membri, cifră egală cu numărul de membri numiţi de acţionarul elen. Statul român, care deţine în continuare 45,99% din acţiunile Romtelecom are doar trei membri în consiliul de administraţie al companiei, din totalul de nouă membri, iar prezenţa acestora nu reprezintă o condiţie necesară pentru validar

O decizie a Adunării Generale a Romtelecom prevede că, pentru ca deciziile Consiliului de Administraţie (CA-ul) să fie valabile, este nevoie de participarea a cel puţin şase membri, cifră egală cu numărul de membri numiţi de acţionarul elen.

Statul român, care deţine în continuare 45,99% din acţiunile Romtelecom are doar trei membri în consiliul de administraţie al companiei, din totalul de nouă membri, iar prezenţa acestora nu reprezintă o condiţie necesară pentru validarea hotărârilor Cosiliului.

Adunarea Generală a Acţionarilor Romtelecom a decis anul trecut să crească numărul membrilor Consiliului de Administraţie de la 7 la 9, prin urmare, iar numărul minim de participanţi necesar pentru ca o sedinţă sa fie valabilă a crescut de la 4 la 6. În condiţiile în care grecii de la OTE, care deţin 54,01% din Romtelecom şi-au numit şase membri în consiliul de administraţie, prezenţa acestora este suficientă pentru a valida şedinţele.  În trecut, statul avea doi reprezentanţi din cei şase.

Consiliul de administraţie al Romtelecom este compus din:

– Panagis Vourloumis – Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Preşedinte şi Director General al OTE
– Yorgos Ioannidis – Director General Romtelecom,
– Michail Tsamas – Director Adjunct – Membru Executiv,
– Martin Maximilian Rainer Rathgeber – numit de OTE International
– Nikolaos Stamboulis – numit de OTE International,
– Romeo Medan – numit de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI),
– Florin Juncu – numit de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI),
– Marius-Raul Bostan – numit de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Romtelecom intră pe piaţa recuperatorilor

Romtelecom  a decis la adunarea generală a acţionarilor de la sfârşitul anului trecut,  să adauge la obiectivul de activitate al companiei activităţi secundare precum activităţi ale agenţiilor de colectare şi ale birourilor de raportare a creditului.

Reprezentanţii companiei susţin că introducerea noilor domenii de activitate în statutul companiei este legată de lansarea unor oferte mai complexe, precum pachetele care conţin abonamente la servicii de comunicaţii, dar şi asigurări de şomaj.

„Introducerea acestor activităţi este legată de adăugarea în perioada următoare, în oferta comercială a Romtelecom, a unor produse de asigurare. Compania a început să ofere produse din această gamă din 2009, odată cu introducerea asigurării de şomaj la pachet cu toate serviciile Romtelecom”, au declarat pentru capital.ro, oficialii companiei.

Asigurare de şomaj

Cei care s-au abonat la Romtelecom până la sfârşitul lunii ianuarie au primit cadou o asigurare de viaţă cu acoperire şi în caz de invaliditate sau şomaj, valabilă pentru oricare din abonamentele de: telefonie, Internet şi televiziune digitală

Asigurarea este valabilă un an din momentul semnării contractului, iar cei care îşi pierd locul de muncă în această perioadă, timp de 6 luni primesc gratis de la Romtelecom abonamentul, abonatul plătind doar convorbirile sau opţiunile neincluse în abonament.Suplimentar este acoperit riscul de deces şi de invaliditate indiferent de cauză, prin plata unei despăgubiri de 250 euro.