Pârtiile din Austria, Elveţia sau Franţa în concurență cu cele din România. Trif crede că putem face față

Este domeniul schiabil din România pregătit să facă față concurenţei din staţiuni consacrate precum sunt cele din Austria, Germania, Elveţia sau Franţa? ”Da!”, este răspunsul noului ministru al Turismului Bogdan Trif.

Astfel, ”românii împătimiţi de sporturile de iarnă își pot petrece vacanţele în ţară, iar străinii, la rândul lor, sunt așteptați să cheltuiască mai mulţi bani în ţara noastră”la finalul audierilor din comisiile parlamentare reunite. Oficialul a făcut această declarație la finalul audierilor din comisiile parlamentare reunite.

”Avem un avantaj extraordinar. Avem o ţară care deţine un lanţ muntos extraordinar care poate fi valorificat din punct de vedere turistic. Avem Marea Neagră, care este un bazin turistic extraordinar, avem Dunărea, avem cea mai frumoasă deltă din Europa”, a spus Trif, citat de Agerpres. El a subliniat că, în opinia sa, cel mai important lucru este dezvoltarea domeniului schiabil.

”Cred că putem mult mai mult. (…) Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru este dezvoltarea domeniului schiabil. În Munţii Făgăraş, vorbim de peste 150 de kilometri de pârtii în care stratul de zăpadă rezistă peste 200 de zile pe an. Majoritatea împătimiţilor de sporturi de iarnă pleacă afară în staţiuni din Austria, Elveţia, Germania, Franţa, staţiuni consacrate. Trebuie să le facem concurenţă, astfel încât nu doar să creăm posibilitatea românilor să îşi petreacă vacanţele în România, dar şi să aducem un aflux mare de străini în România, astfel încât să cheltuiască ei bani în România, nu noi să mergem să cheltuim bani dincolo”, a punctat el.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, oficialul a spus că prioritatea zero este adoptarea Legii turismului şi elaborarea unei strategii naţionale în turism.

”Legea Turismului este un proiect de lege deja iniţiat şi asumat de către Guvern, iar acum se află în dezbatere interministerială. Au fost ceva probleme, dar voi urmări ca toate avizele venite de la ministerele care au semnalat probleme să fie remediate în cel mai scurt timp şi legea să fie transmisă în dezbatere de urgenţă către Parlament”, a declarat Trif.

De asemenea, el a precizat că intenţionează să deschidă foarte rapid centrele de informare turistică din opt capitale europene, care au fost închise, dar şi să deschidă altele noi, în total să existe 17 astfel de centre. Bogdan Trif a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, fiind validat cu 38 voturi pentru şi 13 împotrivă.